ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται άγριο κύμα αντιδράσεων για την μετατροπή των γιατρών των Κέντρων υγείας σε οικογενειακούς γιατρούς! Γιατί διαμαρτύρονται

Η άρνηση των γιατρών να συμμετάσχουν στις νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας με εξαιρετικά χαμηλές αποδοχές, φαίνεται πως οδήγησε το υπουργείο Υγείας στο να αξιοποιήσει με το έτσι θέλω μόνο τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας.

Έτσι με νέα εγκύκλιο που εστάλη στα Κέντρα Υγείας, καλούνται οι Γενικοί Γιατροί, οι Παθολόγοι αλλά και οι Παιδίατροι να δεχθούν τις εγγραφές των πολιτών και να τους αναλάβουν ως οικογενειακοί γιατροί.Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες εξελίξεις: Δείτε πόση ώρα θα εξετάζουν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας και με κατ’ οίκον επισκέψεις τους ασθενείς! Νέα απόφαση του υπ.Υγείας

Ωστόσο οι αποφάσεις αυτές προκαλούν όπως ήταν αναμενόμενο άγριες αντιδράσεις στους κόλπους των γιατρών.
Και αυτό γιατί παραμένει άγνωστο πως οι γιατροί των Κέντρων Υγείας θα αναλάβουν μόνοι τους το ρόλο του οικογενειακού γιατρού για εκατοντάδες πολίτες, τη στιγμή που δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των περιοχών όπου βρίσκονται. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά τι ιατρικό προσωπικό λείπει: «Χωρίς γιατρούς Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ! Όλα τα στοιχεία»

 

 

 

 

 

 

Άλλωστε ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι οι πολίτες θα μπορούσαν να επιλέξουν και από τους γιατρούς των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) αλλά και από αυτούς του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί δεν προτίθενται να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια και ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινά το νέο σύστημα παραπομπών με τον οικογενειακό γιατρό

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Έτοιμος ο ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών! Πως θα τον χειρίζονται οι γιατροί

Πόσοι γιατροί κατέθεσαν αίτηση για σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ και μετά την παράταση! Όλες οι πληροφορίες

Τελικό ραντεβού για τις αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια με τις επιστημονικές εταιρείες! Τι αποφάσισε το ΚΕΣΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button