ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται τέλος Ιουνίου τα τεστ απόδοσης για τους Διοικητές των Νοσοκομείων! Όλα τα κριτήρια ελέγχου

Και αυτό διότι με βάση τόσο τους στόχους του υπουργείου Υγείας όσο και τις δεσμεύσεις μας στους δανειστές, οι Διοικητές των Νοσοκομείων θα πρέπει να ελέγχουν πλήρως τις δαπάνες, περνώντας τα οικονομικά από κόσκινο.

Γι αυτό και με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από το υπουργείο Υγείας, μέσα στον Ιούνιο πρέπει να γίνει νέα αξιολόγηση σε όλους τους Διοικητές των Νοσοκομείων, καθώς λήγει η προθεσμία που τους είχε δοθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να τηρήσουν ορθή διαχείριση στο νοσοκομείο τους.

Κάτι που άλλωστε προβλέπεται και στους «Στρατηγικούς στόχους και άξονες παρέμβασης του υπουργείου υγείας για τις υπηρεσίες υγείας της χώρας έτους 2017». Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Διοίκηση με στόχους – μέτρηση της αποτελεσματικότητας -Εφαρμογή Βέλτιστων Πρακτικών, Αποτελεσματικότερη και Αποδοτικότερη Διοίκηση με σεβασμό στον πολίτη».

Ειδικότερα οι Διοικητές των Νοσοκομείων θα εξετασθούν εκτός των άλλων για το κόστος των νοσηλειών, για τις εισαγωγές που έχουν γίνει, τον αριθμό των εξετασθέντων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), για τη φαρμακευτική δαπάνη ανά ασθενή, και επίσης για το αν έχουν τηρήσει τον προϋπολογισμό.

Άλλωστε και το ίδιο το υπουργείο Υγείας έχει υπογράψει «μνημόνιο» με το υπουργείο Οικονομικών για την τήρηση των προϋπολογισμών σε νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Μνημόνιο και στο υπ.Υγείας για τήρηση του προϋπολογισμού! Όλα τα σχέδια για νοσοκομεία-ΕΟΠΥΥ»

Μάλιστα σύμφωνα με τις οδηγίες που τους είχαν δοθεί προ τετραμήνου από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην αξιολόγησή τους αυτή θα πρέπει να απαντήσουν και γραπτώς στα ερωτήματα σχετικά με τους νοσηλευθέντες, τα φάρμακα, το υγειονομικό υλικό, το συνολικό κόστος και τον προϋπολογισμό, ώστε να μπορούν να κριθούν.

Εξάλλου στο μνημόνιο προβλέπεται συνεχής έλεγχος των οικονομικών των Νοσοκομείων ώστε να συγκρατηθεί η δαπάνη. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Σαρώνονται και τα οικονομικά των νοσοκομείων! Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο»

Βέβαια στην διαδικασία της εξέτασής των Διοικητών των Νοσοκομείων θα ληφθεί υπ’ όψιν και η γνώμη των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), ενώ αναμένεται να ερωτηθούν και οι συνδικαλιστές.

Με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί στους Διοικητές και οι Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων, θα έπρεπε οι στόχοι που έχουν δοθεί από το υπουργείο Υγείας, να τεθούν σε γνώση, αρχικά του ΔΣ του κάθε νοσοκομείου αλλά στη συνέχεια και όλων των εργαζομένων, μέσα από συνελεύσεις κάθε υπηρεσίας /διεύθυνσης χωριστά.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στην οποία οι διοικητές των νοσοκομείων θα πρέπει να καταθέσουν έναν πρώτο απολογισμό σχετικά με την πορεία υλοποίησης των στόχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νοσηλευτές προς υπουργούς Υγείας και Εργασίας: Πάρτε μέτρα τώρα για τη βία στα νοσοκομεία!

Έρχονται τα αυτόνομα τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Όλη η απόφαση

Έρχεται με καθυστέρηση η λίστα προτεραιότητας στις εντατικές! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιοι είναι οι μισθοί τους!

Ξεκινούν τα «μνημόνια» αποτελεσματικότητας στο υπουργείο Υγείας! Τι ζητά ο Αν.Ξανθός

Το γερασμένο ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ! Ποιος είναι ο μέσος όρος ηλικίας των γιατρών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button