ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλαγή ηγεσίας στον ΕΟΠΥΥ:ο 40αρης πρόεδρος και ο «κολλητός» αντιπρόεδρος! Όλο το παρασκήνιο (ΦΩΤΟ)

Ο 40αρης Σωτήρης Μπερσίμης θα αναλάβει όπως όλα δείχνουν τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, όπως αποκλειστικά είχε γράψει το HealthReport.gr στις 23 Μαρτίου 2015. (Πατήστε ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσετε το ρεπορτάζ). Αντιπρόεδρος ο 34χρονος Σταμάτης Βαρδαρός.

Πρόκειται για τον Λέκτορα του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς που σε αντίθεση με όλους τους άλλους τρεις προέδρους (Βουδούρης, Παπαγεωργόπουλος, Κοντός) έχει γεννηθεί το 1974.

Ο κ.Μπερσίμης που είναι της γενιάς του Αλέξη Τσίπρα, δέχτηκε τελικώς και επίσημα την πρόταση να αναλάβει τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Η πρώτη κρούση είχε γίνει πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες αλλά είχε προκαλέσει προβληματισμό στον κ.Μπερσίμη.

Τελικώς μετά από διάφορες συναντήσεις, διαβουλεύσεις αλλά και παζάρια για το τι στήριξη θα δοθεί στον ΕΟΠΥΥ, το πολυπόθητο «ναι» ελέχθη στον Παναγιώτη Κουρουμπλή από τον 40αρη λέκτορα. Έτσι ο Σωτήρης Μπερσίμης θα είναι η επίσημη πρόταση της κυβέρνησης για τον ΕΠΟΠΥΥ.

Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στο πλευρό του Σωτήρη Μπερσίμη θα είναι άλλος ένας νέος, μόλις 34 ετών ο Σταμάτης Βαρδαρός πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί στενές σχέσεις με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Γιάννη Μπασκόζο.

Ο 34χρονος από τη Χαλκίδα δραστηριοποιείται καιρό τώρα στην αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ με έντονη δράση σε διάφορους τομείς.

Ο Σταμάτης Βαρδαρός
Ο Σταμάτης Βαρδαρός

Ο Σταμάτης Βαρδαρός θεωρείται το αγαπημένο παιδί της Κουμουνδούρου ενώ πληροφορίες του HealthReport.gr λένε ότι ήταν πρόταση του ίδιου του Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ετών 40; Ο νέος υποψήφιος που προτάθηκε για τον Οργανισμό

Σχετικά Άρθρα

Back to top button