ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αναδρομικά γιατρών ΕΣΥ: Άγνωστος ακόμη ο αριθμός των δικαιούχων! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για την καταβολή

Στην αναμονή είναι ακόμη χιλιάδες γιατροί του ΕΣΥ για τα αναδρομικά που αναμένεται να καταβληθούν.
Ήδη πάντως έχουν υπογραφεί οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις για τα αναδρομικά στους ένστολους ενώ αναμένεται να υπογραφούν και αυτές για τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Βέβαια αμέσως μετά θα πρέπει να εκδοθούν και εφαρμοστικές εγκύκλιοι, ενώ φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια να δοθούν τα αναδρομικά πριν από το τέλος του έτους και συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου που είναι και η τελευταία ημέρα των πληρωμών του δημοσίου. Δείτε ΕΔΩ τι είπε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας για τα αναδρομικά: «Πότε θα καταβληθούν τελικά τα αναδρομικά στους γιατρούς! Όλες οι πληροφορίες»

Επιφυλακτικοί οι γιατροί

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) τηρεί επιφυλάξεις και σημειώνει ότι με βάση τα όσα έχει πει ο Υπουργός Υγείας πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταβληθούν στις 27/12 με τη μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου. «Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί ούτε ο αριθμός των δικαιούχων ούτε το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε βαθμίδα» σημειώνουν οι εκπροσωποι της ΟΕΝΓΕ.

Τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) θα πραγματοποιήσει συνάντηση με εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για να ενημερωθεί σχετικά.

Πάντως ο κλάδος είναι στα κάγκελα δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να δώσει αυξήσεις στους μισθούς ώστε να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012, παρότι οι γιατροί έχουν δικαιωθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Γι αυτό και η ΟΕΝΓΕ μιλά για εφάπαξ δόση που θα είναι τα αναδρομικά ενώ σκοπεύει να συνεχίσει να διεκδικεί αυξήσεις όπως άλλωστε προβλέπεται και από την απόφαση του δικαστηρίου.

Ωστόσο η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει άλλα…σχέδια καθώς στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τα αναδρομικά η αιτιολογική έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση «δεν επηρεάζει το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών όπως αυτές προσδιορίστηκαν από το Ν.4472/2017».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναδρομικά εξπρές, με κρατήσεις αλλά χωρίς αυξήσεις! Τι να περιμένουν οι γιατροί του ΕΣΥ

Πόσα αναδρομικά θα δοθούν στους νοσοκομειακούς γιατρούς! Τι είπε ο υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button