ΆρθραΔημοφιλήΡεπορτάζ υγείας

Αποκλειστική δήλωση του υπουργού Υγείας για τις απλήρωτες εφημερίες στο HealthReport.gr! Τι θα κάνει

 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την ώρα που οι νοσοκομειακοί γιατροί ακονίζουν τα μαχαίρια τους με αφορμή την απόρριψη της τροπολογίας για την πληρωμή των εφημεριών στη βουλή, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιχειρεί σε ρόλο …πυροσβέστη να κατευνάσει τα πνεύματα.

Και αυτό διότι οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά τη γνωστοποίηση πως η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δε δέχτηκε να ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση η τροπολογία για την πληρωμή των εφημεριών, προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ήδη ενώσεις, σωματεία και το κίνημα νέων γιατρών συσπειρώνονται προκειμένου να αντιδράσουν. Άλλωστε οι νοσοκομειακοί γιατροί περιμένουν εδώ και καιρό να δουν το χρώμα του χρήματος κάτι που είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε κατ ιδίαν συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των νέων γιατρών.

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας αποκλειστικά στο HealthReport.gr διαβεβαίωσε πως το θέμα θα ρυθμιστεί άμεσα. «Θα εντάξω τη σχετική τροπολογία για τις εφημερίες στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο ετοιμάζεται και θα φθάσει σύντομα στη Βουλή. Οι γιατροί θα πληρωθούν».

Πάντως οι νοσοκομειακοί γιατροί συγκαλούν ήδη συνελεύσεις για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους ενώ μεγάλη συνέλευση έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από το Κίνημα Νέων Γιατρών με θέματα εφημερίες, παρατάσεις ειδικευομένων, ΕΟΠΥΥ.

Δεν αποκλείεται πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιχειρήσει να επικοινωνήσει με εκπροσώπους των γιατρών προκειμένου να τους διαβεβαιώσει πως το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα τόσο για τις απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες όσο και για την παράταση των ειδικευομένων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button