Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Αφροδισιοφοβία: Πότε συμβαίνει και γιατί;

Όπως ακριβώς λέει και το όνομά της πρόκειται για το φόβο που νιώθουν αρκετοί απέναντι στο ενδεχόμενο να «κολλήσουν» κάποιο αφροδισιακό νόσημα.

Δεν είναι πάντως λίγες εκείνες οι φορές όπου ακόμη και η διάγνωση για κάποιο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση της αφροδισιοφοβίας.

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί απέδειξαν ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να βασανίζει τοςυ πάσχοντες και να νιώθουν φοβία για το σεξ ακόμη και αν έχει θεραπευθεί από το αφροδίσιο νόσημα.

Έτσι πολλές φορές οι θεράποντες ιατροί έρχονται αντιμέτωποι με την αφροδισιοφοβία που νιώθουν οι ασθενείς τους οι οποίοι προσπαθούν από την πλευρά τους να τους καθησυχάσουν ότι είναι πλέον θεραπευμένοι.

 

 

 

 

 

 

Βάση στοιχείων η αφροδισιοφοβία είναι συχνότερη στους άντρες που έχουν μολυνθεί από κάποιο ΣΜΝ και αναγκάστηκαν να αναζητήσουν τη συμβουλή ιατρού.

Σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση της πάθησης φαίνεται ότι παίζει το αίσθημα της ντροπής που βιώνει ο ασθενής όταν έρχεται αντιμέτωπος με μια τέτοια κατάσταση. Συνέπεια πολλοί να επιλέγουν την πλήρη αποχή από το σεξ, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δεν θα μολυνθούν από κάποιο ΣΜΝ.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ενδέχεται οι ασθενείς να χρειαστούν υποστηρικτική ψυχοθεραπεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button