ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Για πρόληψη και στα φαρμακεία! Πως θα παρέχονται υπηρεσίες υγείας στη νέα Πρωτοβάθμια

Με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που είναι σε δημόσια διαβούλευση ώστε να κατατεθούν παρατηρήσεις και σχόλια από τους εμπλεκόμενους, προβλέπεται ειδική συμμετοχή για τους φαρμακοποιούς στο νέο σύστημα.

Παρεχόμενες υπηρεσίες

Ειδικότερα όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, τα τοπικά φαρμακεία που σήμερα είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ, θα μπορούν να συμμετέχουν στην πρόληψη επίσημα αφού θεσμοθετείται πια ο ρόλος τους. Έτσι θα μπορούν να κάνουν εμβολιασμούς με φαρμακευτικά προϊόντα που θα τους αποστέλλονται επίσημα από το νέο τοπικό δίκτυο της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έπειτα από σχετική συμφωνία.

Επίσης θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε ειδικά προγράμματα ενημέρωσης τα οποία θα συντονίζονται από τα τοπικά Κέντρα Υγείας, που πλέον θα δημιουργούν τον Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται θα είναι δωρεάν για τους πολίτες, ενώ όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr υπάρχουν σκέψεις να υιοθετηθεί αμοιβή για τους φαρμακοποιούς η οποία θα προβλέπεται στα κονδύλια για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα.

Ωστόσο αυτό που θα καταστεί σαφές και μέσα από ειδική παράγραφο στο νομοσχέδιο- λένε πηγές του HealthReport.gr -είναι ότι οι παροχές αυτές προς τους ασφαλισμένους δε θα μπορούν να χρεώνονται από τα φαρμακεία ξεχωριστά.

Τις επόμενες ημέρες πάντως μαζί με τους γιατρούς με τους οποίους θα ξεκινήσει διάλογος, αναμένεται να υπάρξει ειδική συζήτηση και με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών ώστε να καθορισθούν οι λεπτομέρειες για το νέο σύστημα. Δείτε ΕΔΩ τι σχεδιάζεται για τους γιατρούς οι οποίοι έχουν εκφράσει ήδη έντονες αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο «Ξεκινά ο διάλογος για την Πρωτοβάθμια με τους γιατρούς! Όλες οι πληροφορίες»

Άγνωστο παραμένει πάντως πότε θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, καθώς όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προωθηθούν πρώτα τα όποια μέτρα συμφωνηθούν με τους δανειστές μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, πριν από οποιαδήποτε άλλη νομοθετική παρέμβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως θα λειτουργούν τα διαγνωστικά εργαστήρια στο νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας!

Υπ.Υγείας: Σαρωτικές αλλαγές για όλους τους γιατρούς με το νέο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια

Ξεκινά ο διάλογος για την Πρωτοβάθμια με τους γιατρούς! Όλες οι πληροφορίες

Editorial: Πρωτοβάθμια…Όταν όλες οι κυβερνήσεις «πωλούν» το ίδιο όνειρο

Εγκαταλείπουν τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες γιατροί! Γιατί αποχωρούν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button