Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Δείτε το μενού που «χτυπά» την κυτταρίτιδα!

Η όψη φλοιού πορτοκαλιού σε διάφορα σημεία του σώματος είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες γυναίκες. Ακόμη και τα μοντέλα έχουν κυτταρίτιδα, όχι ως αποτέλεσμα των παραπανίσιων κιλών αλλά εξαιτίας κληρονομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Όμως  ενόψει καλοκαιριού υπάρχει τρόπος να βελτιώσετε με φυσικό τρόπο την «εφιαλτική» κυτταρίτιδα κι αυτός περνάει από το πιάτο σας.

Μάθετε ποιο είναι το μενού που «χτυπά» την κυτταρίτιδα!

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια περιέχουν φολικό οξύ το οποίο αποβάλει το στρες από τον οργανισμό.
Έρευνες έχουν δείξει ότι το έντονο άγχος συνδέεται με τη συσσώρευση του λίπους στο σώμα, κάτι που ουσιαστικά οδηγεί αναπόφευκτα σε κυτταρίτιδα.

Μπανάνα

Το αγαπημένο φρούτο των παιδικών μας χρόνων οι μπανάνες περιέχουν κάλιο που μειώνουν την ανεπιθύμητη κυτταρίτιδα και την κατακράτηση των υγρών.

Φασολάκια

Έχουν λίγες θερμίδες, υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και πρωτεΐνη, στοιχεία σημαντικά για την μείωση της κυτταρίτιδας.

Μούρα

Είναι μια από τις καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές. Για να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό, θα πρέπει να λαμβάνετε ικανή ποσότητα βιταμίνης C, η οποία αυξάνει τα επίπεδα του κολλαγόνου.

Μπρόκολο

Πλούσιο σε άλφα λιποϊκό οξύ, που αποτρέπει την σκλήρυνση του κολλαγόνου, συστατικού στοιχείου του δέρματός μας.

Ανανάς

Γενικά τρόφιμα με αυξημένη περιεκτικότητα σε νερό, βοηθούν στην καταπολέμηση των κατακρατήσεων και κατά συνέπεια της κυτταρίτιδας. Μεταξύ αυτών είναι και ο ανανάς.

Ωμέγα τρία λιπαρά

Τα Ω3 λιπαρά που περιέχονται στα ψάρια, συνεισφέρουν σημαντικά στην «ενίσχυση» του δέρματος. Εκτός όμως αυτού, τα Ω3 περιορίζουν την εμφάνιση φλεγμονών στο καρδιαγγειακό σύστημα, ενδυναμώνοντάς και αυτό αλλά και το λεμφικό σύστημα, καθιστώντας τα έτσι ιδανική άμυνα κατά της κυτταρίτιδας. Τα προβλήματα στο καρδιαγγειακό και λεμφικό σύστημα, είναι από τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button