ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διορίζονται 1056 άτομα στην Υγεία από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 19 χρόνια μετά!

Στην τοποθέτηση 1056 ατόμων στον τομέα της Υγείας προχωρά η κυβέρνηση, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε συνολικά την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 2.189 κενών οργανικών θέσεων στο δημόσιο τομέα από «επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από το Α.Σ.Ε.Π. με την υπ’ αριθ. 8/1997 προκήρυξη».

Πρόκειται ουσιαστικά για μια δικαίωση των επιτυχόντων αυτών- λένε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr– καθώς ενώ είχαν πετύχει στο διαγωνισμό ξεχάστηκαν κάπου…στην πορεία.
Στον τομέα της Υγείας θα διορισθούν συνολικά 1056 άτομα. Τα 77 είναι ΠΕ, τα 201 ΤΕ και τα 778 ΔΕ.

Ωστόσο προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί το γεγονός ότι οι επιτυχόντες αυτοί θα εργασθούν 19 χρόνια μετά την επιτυχία τους στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Στην πορεία αυτή των δύο δεκαετιών έχουν ακολουθήσει πιθανώς άλλους επαγγελματικούς δρόμους, ενώ στην καλύτερη περίπτωση είναι άνω των 40 ετών ενώ σε κάποιες περιπτώσεις και κοντά στα 50.

Να σημειωθεί ότι την απόφαση υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας χαιρέτησε την κίνηση, ενώ ευελπιστεί να καλύψει κρίσιμες θέσεις στον τομέα της Υγείας με τους νεοπροσληφθέντες.

Οι λεπτομέρειες των διορισμών αναμένεται να εκδοθούν σύντομα σε ΦΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε «μαύρο χρήμα» στην Υγεία!

Α.Τσίπρας: Στήριξη στο νέο ΠΕΔΥ! Όλο το παρασκήνιο

Ανακοινώθηκαν νέοι Διοικητές Νοσοκομείων! Όλα τα ονόματα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button