Ειδήσεις Υγείας

Ενοχλήσεις στο στομάχι: Δείτε τις έξι πιθανές αιτίες!

Δείτε ποιες είναι οι πιο κοινές αιτίες!

Τροφική δηλητηρίαση

Μια ιδιαίτερα συνηθισμένη αιτία που προκαλεί ενόχληση στο στομάχι είναι η τροφική δηλητηρίαση. Η κύρια αιτάι είναι η κατανάλωση τροφίμων (κυρίως τους ζεστου καλοκαιριού, οπότε και είναι πιο πιθανή η αλλοίωσή τους) που έχουν αναπτύξει βακτήρια και μικροοργανισμούς!

Άγχος – Στρες

Το έντονο άγχος και στρες ενοχοποιούνται για την εμφάνιση έντονων πόνων στην περιοχή της κοιλιάς. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν τότε καλό είναι να ζητήσετε άμεσα ιατρική συμβουλή.

Οι πολλές… τσίχλες!

Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη, μπορεί να ευθύνονται στην εκδήλωση συχνών πόνων στο στομάχι. Και αυτό γιατί η ουσία σορβιτόλη, βασικό συστατικό τους προκαλεί -εκτός του πόνου- απότομη απώλεια βάρους και διάρροια.

Δυσπεψία

Η δυσπεψία εκδηλώνεται με φούσκωμα, δυσφορία αλλά και πόνο στο πάνω μέρος της κοιλιάς, δηλαδή στην περιοχή που βρίσκεται το στομάχι.

Έλκος

Οι ασθενείς που πάσχουν από στομαχικό έλκος είναι δυστυχώς συνηθισμένοι σε πόνους στο στομάχι κυρίως μετά από γεύματα. Μόνη λύση που μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο είναι η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής και η αποφυγή τροφίμων με πολλά λιπαρά.

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Αν και χαρακτηρίζεται “αθώο”, εντούτοις παρατηρείται στο 20% των ενηλίκων. Οφείλεται σε διαταραχή του γαστρεντερικού σωλήνα και πρέπει να ελέγχεται άμεσα από γαστρεντερολόγο, καθώς μπορεί να υποκρύπτει σοβαρή οργανική νόσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γουργουρίζει το στομάχι σας; Μυστικά υγείας για να το σταματήσετε!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button