ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επιστολή φωτιά της Διευθύντριας ελέγχου του ΕΟΠΥΥ που καρατομήθηκε! Το αινιγματικό μήνυμα προς το υπ.Υγείας

Με μια 11σέλιδη επιστολή παραίτησης που παρουσιάζει αποκλειστικά το HealthReport.gr, αποχαιρετά τους συναδέλφους της η μέχρι πρότινος Γενική Επιθεωρήτρια Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) Γεωργία Γεωργιάδου.

Να σημειωθεί ότι η κ.Γεωργιάδη απολύθηκε πρόσφατα διά χειρός αν.υπουργού Υγείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, της αποδόθηκε εκτός των άλλων ότι έκανε λίγους ελέγχους, αλλά και ότι τα πρόστιμα που επέβαλε ήταν περιορισμένα. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: «Καρατόμησαν την επικεφαλής ελέγχου του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο»

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την απόλυση

Στο μεταξύ όμως η κ.Γεωργιάδου παράλληλα με την επιστολή της στους εργαζόμενους, προσέφυγε και στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτηση ακύρωσης της απόλυσής της ως παράνομη. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο και ποιος ανέλαβε στην θέση της: «Απόλυση με email στον ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο από την καρατόμηση της Διευθύντριας Ελέγχου»

Πάντως η κ.Γεωργιάδου με τη επιστολή της αφήνει ένα…αινιγματικό μήνυμα στο υπουργείο Υγείας, ενώ μιλά για τις επιθέσεις που δεχόταν κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ.

Παράλληλα περιγράφει λεπτομερώς την υποστήριξη που δεν είχε τόσο σε οικονομικό επίπεδο η υπηρεσία, όσο και σε διοικητικό και τεχνολογικό.

«Χτυπήματα και επιθέσεις»

Η τέως επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, όπως ονομάζεται η υπηρεσία ελέγχου του ΕΟΠΥΥ, αφού ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες της σημειώνει με νόημα: «Δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω και δημόσια ειδικότερα τους συνεργάτες μου στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ που προσπάθησαν πολύ κοντά μου, κόντρα σε πολλές επιθέσεις και κτυπήματα και να τους πω ότι αποτέλεσαν για μένα πηγή έμπνευσης και αφορμή συνεχούς προσωπικής μου βελτίωσης».

Σύμφωνα με την κ.Γεωργιάδου κατά τη διάρκεια της θητείας της δέχτηκε χτυπήματα και μέσω δημοσιευμάτων. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Η υπηρεσία δέχτηκε πολλές φορές επιθέσεις με δημοσιεύματα που περιείχαν ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις του έργου της…»

Προσωπικό με το …κιάλι

Με αναλυτικά στοιχεία που αναφέρει στην επιστολή της η τέως επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ Γεωργία Γεωργιάδου, αναδεικνύει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικό στην υπηρεσία. Είναι χαρακτηριστικό με βάση τα όσα επισημαίνει στην επιστολή που αποκαλύπτει το HealthReport.gr, ότι από τις 182 οργανικές θεσεις που προβλέπονται για την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, κενές είναι οι 138!

Εκτός των άλλων οι έλεγχοι σε κλινικές, γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα πραγματοποιούνται από γιατρούς «τετράωρης απασχόλησης και πολλοί εργαζόμενοι απασχολούνται και σε επιτροπές σε βάρος του ελεγκτικού έργου» όπως περιγράφει.

Κατά τα άλλα με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η κ.Γεωργιάδου, στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ ένας υπάλληλος εξυπηρετεί διοικητικά τρεις διευθύνσεις.
Σχετικά με τα πρόστιμα, που με βάση τα όσα της καταλόγισαν από το υπουργείο Υγείας, ήταν περιορισμένα, παρουσιάζει τον πίνακα με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Δείτε παρακάτω τον πίνακα που επισυνάπτει στην επιστολή της η τέως επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για τους ελέγχους και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Μήνυμα με αινιγματικό περιεχόμενο προς Υπ.Υγείας -ΕΟΠΥΥ

Βέβαια η μέχρι πρότινος επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν παραλείπει να περάσει και το δικό της μήνυμα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και στον ΕΟΠΥΥ και σε όσους συνέβαλαν στο να απομακρυνθεί. Αναφέρει με νόημα: «Κλείνω με κάτι που μου είπε ένας φίλος «Στη Μουσική η παύση είναι νότα και παίζεται».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η Γεωργία Γεωργιάδου διατηρούσε κακές σχέσεις με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ενώ με βάση και την επίσημη αιτία που της προβλήθηκε ως αφορμή για την απομάκρυνσή της ήταν «για ελλιπή ενημέρωση του αντιπρόεδρου του ΕΟΠΥΥ».

Πάντως με βάση το νόμο δε φαίνεται να υπάρχει οργανική διασύνδεση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ με τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button