ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Εφημερίες: Στον Αν.Ξανθό για τις πληρωμές οι νοσοκομειακοί γιατροί!

Έντονη ανησυχία επικρατεί ακόμη στους νοσοκομειακούς γιατρούς σχετικά με τα αν θα πληρωθούν τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας ότι έως τις 27 Μαίου θα έχουν εκταμιευθεί όλα τα χρήματα και θα δοθούν στους δικαιούχους, οι νοσοκομειακοί γιατροί εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους.

Άλλωστε έγγραφα που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας εμφανίζουν τις υγειονομικές περιφέρειες να μπλοκάρουν την ενταλματοποίηση της διαδικασίας μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών.
Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι τα χρήματα υπάρχουν και θα δοθούν κανονικά.

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας προκειμένου να συζητήσει αναλυτικά το θέμα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση είναι η αποπληρωμή των εφημεριών, οι προσλήψεις γιατρών, οι λειτουργικές δαπάνες Νοσοκομείων και οι προσεχείς νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά την Παρασκευή 15 Μαΐου, θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ με συμμετοχή των Προέδρων όλων των Ενώσεων Γιατρών της χώρας, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της δημόσιας υγείας και να λάβει αποφάσεις.

Πάντως ο Δημήτρης Βαρνάβας με σημείωμά του προς τους γιατρούς υπογραμμίζει: «Σε ότι αφορά στην πληρωμή εφημεριών 1ου Τριμήνου 2015 έχει προκληθεί σύγχυση στα Λογιστήρια των Νοσοκομείων εάν η επιχορήγηση θα δοθεί μήνα-μήνα ή στο σύνολο του τριμήνου, ώστε να υπάρξει και δυνατότητα ανακατανομής.

Με σημερινό e-mail η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου επιβεβαίωσε ότι θα δοθεί το σύνολο της επιχορήγησης για το 1ο τρίμηνο.
Συγκεκριμένα το ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρει ότι «προωθείται η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των Νοσοκομείων εποπτείας σας και των Υπηρεσιών σας, προκειμένου να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την καταβολή των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού (Νοσοκομεία + ΠΕΔΥ) μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2015 και μέχρι του ποσού των εγκεκριμένων πιστώσεων Α΄ τριμήνου 2015 ανά φορέα».

Φαίνεται όμως πως παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την αποπληρωμή των εφημεριών, στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας επικρατεί αναβρασμός καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί ανησυχούν μέχρι να δούνε το …χρώμα του χρήματος για τα δεδουλευμένα τους.
Πολλοί μάλιστα είναι με το δάχτυλο στη…σκανδάλη για να ξεκινήσουν και πάλι επισχέσεις στην περίπτωση που δημιουργηθεί πρόβλημα με την αποπληρωμή των εφημεριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληρώνονται οι εφημερίες των γιατρών του 2015! Όλες οι πληροφορίες

Δείτε στο HealthReport.gr τι δήλωσε για τις εφημερίες ο Αν.Ξανθός! (video)

Γ.Μπασκόζος: «Αν δε βρεθούν χρήματα, τα νοσοκομεία αντέχουν μόνο ως τον Σεπτέμβριο»! Τι είπε για εφημερίες, γιατρούς ΕΟΠΥΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button