Θαλασσινό νερό: Γιατί κάνει καλό στην υγεία;Το θαλασσινό νερό έχει ευεργετικές ιδιότητες στο ανθρώπινο σώμα και αποτελεί έναν σπουδαίο τρόπο αποτοξίνωσης.


Το κολύμπι σε θαλασσινό νερό μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και να ενυδατώσει το δέρμα.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το θαλασσινό νερό περιέχει ζωτικά στοιχεία, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και ζωντανούς μικροοργανισμούς που οφελούν την υγεία.

Αποτοξίνωση

Το θαλασσινό αλάτι μπορεί να αποτοξινώσει τα κύτταρα του δέρματος κάνοντας το δέρμα πιο απαλό και υγιές. Έχει παρατηρηθεί ότι τα τακτικά μπάνια στην θάλασσα μπορούν να εμποδίσουν την κατακράτηση υγρών από το δέρμα κρατώντας το απαλό, σφριγηλό και νεανικό.

Επίσης, το θαλασσινό αλάτι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ανόργανα μέταλλα, τα οποία  βελτιώνουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, διατηρούν τους ιστούς ενυδατωμένους και έτσι ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος.

Καταπολεμά την ακμή

Το θαλασσινό αλάτι είναι ό,τι καλύτερο για όσους έχουν ακμή καθώς διατηρεί το δέρμα καθαρό αφού καταπολεμά την φλεγμονή. .

Φυσικό απολεπιστικό

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αλάτι της θάλασσας ως φυσικό απολεπιστικό. Η υφή του αλατιού βοηθά στην απομάκρυνση της εξωτερικού στρώματος νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας.