Κλειστά τα φαρμακεία στις 14 Σεπτεμβρίου λόγω αργίας!Οι ασθενείς θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία!


Αύριο Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι κλειστά λόγω της ημέρας της εορτής του Τιμίου Σταυρού, που είναι η επίσημη αργία για τα φαρμακεία. Έτσι καλό είναι οι ασθενείς να σπεύσουν να προμηθευτούν ό,τι χρειάζονται, γιατί αύριο τα φαρμακεία κατεβάζουν ρολά.

Την ίδια στιγμή ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής με ανακοίνωσή του ενημερώνει πως τα φαρμακεία στην Αθήνα και στο σύνολο του νομού, θα παραμείνουν κλειστά λόγω της εορτής του Τιμίου Σταυρού.

Τι συμβολίζει

Ο πράσινος Σταυρός, ως σύμβολο, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 20ου αιώνα στην Ευρώπη και ήταν εμπνευσμένος από τον Ερυθρό Σταυρό, το οποίο ήταν έμβλημα για τις ΜΚΟ που ιδρύθηκαν με σκοπό την προσφορά βοήθειας στα θύματα των πολέμων.

Στην Ελλάδα ο σταυρός, πέρα από την θρησκευτική σημασία του, συμβολίζει τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (γη, νερό, αέρας, φωτιά) σε ισορροπία και σταθερότητα. Κατ’ επέκταση, συμβολίζει την αρμονία της φύσης και για το λόγο αυτό εξελίχτηκε σε σύμβολο των φαρμακείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριος πόλεμος γιατρών ΕΟΠΥΥ για τις αλλαγές στις συνταγές φαρμάκων! Όλο το παρασκήνιο και οι πιέσεις της τρόικας

Παζάρια «εξπρές» για μειώσεις στις τιμές 22 φαρμάκων μέχρι τέλος του έτους! Όλο το παρασκήνιο