Ειδήσεις Υγείας

Μόνιμη κούραση: Οι πέντε συνήθειες που αφαιρούν ενέργεια

Όπως εξηγούν οι ειδικοί επιστήμονες δεν φταίει απαραίτητα κάποιο πρόβλημα υγείας που ενδεχομένως προκαλεί τη μόνιμη κούραση όπως είναι η έλλειψη σιδήρου και ο υποθυρεοειδισμός. Ενδεχομένως να έχετε υιοθετήσει κάποιες συνήθειες που σας αφαιρούν την ενέργεια.

Δείτε τις πέντε κακές συνήθειες που σας ”κλέβουν” την ενέργεια.

Δεν πίνετε νερό
Ακόμη και μια μικρή αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πτώση στα επίπεδα ενέργειας. Καλό θα είναι να πίνετε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό κάθε ώρα ενώ μπορείτε να αναπληρώσετε χαμένα υγρά τρώγοντας λαχανικά και φρούτα.

Δε τρώτε πρωινό

Όλο και περισσότερες έρευνες καθιστούν σαφές ότι το πρωινό παραμένει το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Και αυτό γιατί ένα γεύμα αμέσως μετά το ξύπνημα είναι σημαντικό για να αναπληρώσετε τα εξαντλημένα επίπεδα ενέργειας και να αναζωογονήσετε το σώμα.

Ένα ποτάκι παραπάνω

Αν έχετε την συνήθεια να πίνετε ένα ποτηράκι παραπάνω κάθε βράδυ για να χαλαρώσετε νέες έρευνες αναφέρουν ότι το αλκοόλ μπορεί να διακόψει πραγματικά τον ύπνο σας το βράδυ.

Λιγότερη καφεΐνη

Είτε προέρχεται από τον καφέ είτε από το τσάι και τα αναψυκτικά, η καφεΐνη μάς δίνει πρόσκαιρη μόνο τόνωση. Όταν δε καταναλώνεται λίγες ώρες πριν τον ύπνο, μπορεί να μην επηρεάσει τη διάρκεια αλλά σίγουρα επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου.

Χαμένες ώρες ύπνου

Η έλλειψη ύπνου δεν είναι δυνατόν αναφέρουν οι επιστήμονες να αναπληρωθεί το Σαββατοκύριακο. Κρατώντας το ωράριο του ύπνου σας θα νιώθετε φρέσκοι όλη την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρινοπλαστική: Νέα έρευνα τη συνδέει με εκτίναξη της αυτοπεποίθησης!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button