ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέες αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια και στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας μετά τη νέα άρνηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των γιατρών που πάνε στα συνέδρια με χορηγίες από φαρμακευτικές εταιρείες, αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγή του σχετικού νόμου ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος. Διαβάστε ΕΔΩ για το: «Νέο «μπλόκο» της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στη δημοσιοποίηση ονομάτων των γιατρών που πάνε σε συνέδρια!»

Ο υπουργός Υγείας λένε πηγές του HealthReport.gr προτίθεται να προωθήσει νέα ρύθμιση η οποία να τηρεί τα προσωπικά δεδομένα των γιατρών, ώστε να μη δημιουργηθεί νέο «κόλλημα» με την Αρχή.

Πρόκειται άλλωστε για μια πολιτική που συνάδει με την αριστερή ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να αναδείξει το θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς μέσω της εξεταστικής επιτροπής.

Ιατρικά συνέδρια: η αρμοδιότητα στο ΚΕΣΥ;

Σο μεταξύ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να κάνει και αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των ιατρικών συνεδριών.
Άλλωστε το νέο μνημόνιο προβλέπει την κατάργηση των εγκρίσεων των ιατρικών συνεδρίων από τον ΕΟΦ.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι το υπουργείο Υγείας σκέφτεται να αλλάξει την αρμοδιότητα από τον ΕΟΦ και να τη μεταφέρει στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), το οποίο θα πρέπει και να αναλάβει και τις εγκρίσεις.

Το HealthReport.gr είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι θα αλλάξει η αρμοδιότητα των ιατρικών συνεδρίων. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: “Έρχονται νέοι κανόνες για τα ιατρικά συνέδρια! Τι θα αλλάξει»

Πάντως στο πλαίσιο των αλλαγών δεν αποκλείεται να υπάρξουν και τροποποιήσεις στις ημέρες υποχρεωτικής διεξαγωγής των συνεδρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν «χέρια» τα ιατρικά συνέδρια! Ποιος θα τα ελέγχει

Στα συνέδρια και οι επικουρικοί γιατροί με την άδεια του υπ.Υγείας! Τι ρυθμίζεται

Επανασχεδιάζεται ο νόμος για τη δημοσιοποίηση ονομάτων των γιατρών που πάνε σε συνέδρια! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Στα συνέδρια οι γιατροί χωρίς χλιδή αλλά με χορηγό! Τι αλλάζει ο ΕΟΦ στα ξενοδοχεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button