ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νοσηλευτές με μπλοκάκι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας! Στα κάγκελα ο κλάδος

Διαστάσεις επιδημίας φαίνεται ότι λαμβάνει πια στο ΕΣΥ το φαινόμενο των προσλήψεων με μπλοκάκι.
Μετά τους γιατρούς, σειρά έχουν και οι νοσηλευτές.

Παρότι ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα δεν είχε ξεκινήσει να εφαρμόζεται συστηματικά, η αρχή έγινε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ).

Ο κλάδος φοβάται πια ότι τέτοιου είδους συνεργασίες θα αντικαταστήσουν τις μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, αφού όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ: «Επιχειρείται η αποσπασματική κάλυψη μόνιμων υπηρεσιακών αναγκών των δημόσιων νοσοκομείων και η πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αντί των αναγκαίων προσλήψεων μονίμων νοσηλευτών». Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει ο σχετικός νόμος: «Γιατροί και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας! Οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου»

Όπως σημειώνει μάλιστα η ΠΑΣΥΝΟ: «Είναι, δε, τουλάχιστον εντυπωσιακό, ότι το ως άνω ιδιότυπο καθεστώς απασχόλησης αποκαλείται «συνεργασία», αφού κατά την ευφάνταστη διατύπωση των παραπάνω διατάξεων οι συγκεκριμένοι νοσηλευτές δεν θα προσλαμβάνονται, ούτε θα απασχολούνται στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά θα «συνεργάζονται» με αυτά»!

Νοσηλευτές κατά Διοικητή Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ο κλάδος πάντως καταφέρεται κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γ.Μπέζου αφού είναι από τους πρώτους που εφάρμοσε το συγκεκριμένο νόμο.

Αναφέρουν οι νοσηλευτές: «Πρωτοπόρος στην πλήρη υιοθέτηση των καινοφανών διατάξεων υπήρξε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Μπέζος και το οικείο Διοικητικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία των οποίων αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η κάλυψη αναγκών της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας με δέκα νοσηλευτές ΤΕ και δέκα βοηθούς νοσηλευτών ΔΕ.

Με τον τρόπο αυτό ανοίγει, πλέον, και πανηγυρικά ο δρόμος για την μελλοντική εργασιακή ομηρία εκατοντάδων νοσηλευτών, οι οποίοι θα καλούνται να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων, χωρίς, ωστόσο, να απολαμβάνουν της μονιμότητας ή των λοιπών ευεργετημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, με τους οποίους, όμως, θα εργάζονται κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγές για τους νοσηλευτές δια χειρός Πολάκη! Τι αλλάζει σε άδειες και εκπαίδευση

Δείτε με ποια κριτήρια θα γίνονται οι μετακινήσεις των νοσηλευτών στα νοσοκομεία! Νέοι κανόνες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button