ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκίνησαν οι κόντρες για τις εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους! Διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ της Αθήνας

Σε προεκλογική περίοδο βρίσκονται οι γιατροί σε όλη τη χώρα καθώς τον Οκτώβριο θα διεξαχθούν οι εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων.
Ειδικότερα ο ιατρικός κόσμος αναμένεται να προσέλθει στις κάλπες στις 20 και 21 Οκτωβρίου προκειμένου να εκλέξει νέους αντιπροσώπους στους Ιατρικούς Συλλόγους.

Ήδη όμως έχουν ξεκινήσει οι έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των παρατάξεων αλλά και εντός!
Χαρακτηριστικό είναι όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ότι στην παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ για τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας, υπήρξε διάσπαση μεγάλης κλίμακας.

Γι αυτό στο ψηφοδέλτιο του “Αγωνιστικού Μετώπου” δεν θα κατέβουν ως υποψήφιοι πολλοί προβεβλημένοι συνδικαλιστές κυρίως από τους πρώην γιατρούς του ΙΚΑ.
Αφορμή βέβαια -όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr- η φθορά που έχει υποστεί η κυβέρνηση από τη διακυβέρνηση της χώρας η οποία περνά πλέον και σε συνδικαλιστικό επίπεδο.

Άλλωστε οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ αναμένεται να έρθουν και σε σύγκρουση με την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, αφού ετοιμάζουν κινητοποιήσεις με αφορμή διάταξη που αναμένεται να προωθηθεί από το υπουργείο Υγείας ώστε να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία ακόμη και αυτοί που δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια. Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες εξελίξεις: “Γιατροί ΠΕΔΥ: Τι θα γίνει με όσους έχουν ακόμη ανοικτά τα ιδιωτικά τους ιατρεία! Έκτακτη Γενική Συνέλευση”

Ο δρόμος πάντως προς τις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων αναμένεται να περιλαμβάνει έντονες πολιτικές διεργασίες, δεδομένου ότι το κλίμα στη χώρα είναι ήδη πολιτικό αφού τους επόμενους μήνες αναμένονται και οι γενικές βουλευτικές εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάχαλο με τα νέα όρια συνταγογράφησης των γιατρών όλης της χώρας! Δείτε τι σημαίνει για τους ασθενείς

Ιατρικό μισθολόγιο χωρίς αυξήσεις άμεσα! Τι είπε ο Αλ.Τσίπρας που άναψε φωτιές

Στο δρόμο προς τις εκλογές με άγρια μάχη στην Υγεία! Όλη η ατζέντα της κυβέρνησης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button