ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προς αναζήτηση κτιρίων για τις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες

Μπορεί το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) να έχει ψηφιστεί, παράλληλα να είναι σε εξέλιξη η προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρών και προσωπικού, αλλά ακόμη δεν έχουν καθορισθεί τα κτίρια όπου θα λειτουργήσουν οι ΤΟΜΥ.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με συνεχείς συσκέψεις που πραγματοποιεί, επιχειρεί τις ημέρες αυτές να καθορίσει ποια κτίρια θα αξιοποιηθούν ώστε να στεγασθούν οι ΤΟΜΥ.

Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα πιέζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι επιδιώκουν και την επίσπευση των διαδικασιών για τη λειτουργία της νέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Άλλωστε όπως είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό το HealthReport.gr, στους κόλπους της κυβερνώσας παράταξης υπήρχαν έντονες γκρίνιες για την καθυστέρηση στο εγχείρημα της νέας Πρωτοβάθμιας, δεδομένου ότι το νέο σύστημα αποτελούσε και αποτελεί σημαία του κόμματος.

Ενδεικτικό είναι ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Λάρισα με όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλίας και με τοπικούς υγειονομικούς παράγοντες, όπου συζητήθηκε αναλυτά το θέμα των ΤΟΜΥ , της άμεσης λειτουργίας τους αλλά και της στέγασής τους που παραμένει θέμα ανοικτό.

Και οι αποδοχές ο λόγος άρνησης των γιατρών

Πάντως το πρόβλημα δεν εστιάζεται μόνο στα κτίρια που δεν έχουν ακόμη καθορισθεί, αλλά και στο ιατρικό προσωπικό που αρνείται να ενταχθεί στις ΤΟΜΥ. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr και προκάλεσε αναστάτωση στο υπουργείο Υγείας: «Αιτήσεις με το σταγονόμετρο για τις ΤΟΜΥ από τους γιατρούς! Πόσοι κατέθεσαν»

Η άρνηση βέβαια δεν είναι τυχαία καθώς οι αμοιβές είναι περιορισμένες και οι συμβάσεις έχουν διάρκεια μόλις 2 έτη, με τη δυνατότητα να ανανεωθούν για άλλα δύο χρόνια.

Στο πόδι οι γιατροί του ΠΕΔΥ

Πολλοί γιατροί θεωρούν ότι ο μισθός τους θα κυμαίνεται στα 700 ευρώ καθαρά, παρότι το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι οι αποδοχές των γιατρών στις ΤΟΜΥ θα είναι με βάση το μισθό του επιμελητή Α’ του ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τους μισθούς: «Δείτε ποιοι είναι οι μισθοί των γιατρών σε νοσοκομεία και ΤΟΜΥ!»

Όμως το ιατρικό προσωπικό στις ΤΟΜΥ θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γεγονός που σημαίνει ότι οι γιατροί που θα προσληφθούν δε θα μπορούν να κάνουν και ιδιωτικό έργο για να αυξήσουν τα εισοδήματά τους.

Βέβαια θα μπορούν να αυξήσουν τις αποδοχές τους με τις εφημερίες που θα μπορούν να κάνουν στις Μονάδες του ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας.

Εξάλλου τα κονδύλια για τη λειτουργία των ΤΟΜΥ προέρχονται από ΕΣΠΑ το οποίο είναι συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι απαντά ο υπ.Υγείας για τις ΤΟΜΥ: Πάνω από 19.300 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον! Επίθεση στον Γ.Πατούλη

ΙΣΑ: Οι γιατροί γυρίζουν την πλάτη στη νέα Πρωτοβάθμια! Πόσοι κατέθεσαν για τις ΤΟΜΥ στην Αθήνα

Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr: Παρατείνεται η προκήρυξη για τις προσλήψεις στις ΤΟΜΥ!

Τι ωράριο θα έχουν γιατροί και εργαζόμενοι στις νέες ΤΟΜΥ της Πρωτοβάθμιας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button