ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πρόεδρος Γενικών Γιατρών: Παράνομες οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς χωρίς ειδικότητα! Τι θα κάνει ο κλάδος

Στα κάγκελα είναι οι Γενικοί Γιατροί με την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να ανοίξει τις συμβάσεις και στους γιατρούς χωρίς ειδικότητα. Ειδικότερα μαζί με την παράταση για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προέβη και σε αλλαγές στις συμβάσεις.

Ειδικότερα πλέον δίνεται η δυνατότητα να καταθέσουν αιτήσεις και Γενικοί Γιατροί που δεν έχουν λάβει την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής αλλά τους έχει απονεμηθεί και έχουν απλό πιστοποιητικό. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Τι σημαίνει η τροποποίηση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ και η κατάργηση του ηλικιακού ορίου! Όλες οι λεπτομέρειες»

Στη δικαιοσύνη οι Γενικοί Γιατροί

Η συγκεκριμένη απόφαση που ουσιαστικά φαίνεται να «φωτογραφίζει» κάποιους γιατρούς που εργάζονταν στο πρώην ΙΚΑ και τώρα μπορεί να επέστρεψαν στο ιδιωτικό τους ιατρείο, είτε γύρισαν στο δημόσιο με κερδισμένες τις δίκες και μπορούν να διαθέτουν και ιδιωτικό ιατρείο, αποτελεί casus belli για τους Γενικούς Γιατρούς.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής Ανάργυρος Δ. Μαριόλης μιλώντας στο HealthReport.gr μιλά για απαξιωτική αλλά και αυθαίρετη απόφαση του ΕΟΠΥΥ και προαναγγέλλει ότι ο κλάδος θα κινηθεί νομικά προς την ακύρωση της διαδικασίας εάν ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεν αποσύρει τη ρύθμιση.

Επισημαίνει στο HealthReport.gr ο κ. Μαριόλης: «O ΕΟΠΥΥ, αμέσως μετά από την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών, και αφού η πρόσκληση ενδιαφέροντος κρίθηκε εκ του αποτελέσματος ως μια παταγώδης αποτυχία– αντί να προσπαθήσει να κατανοήσει γιατί οι γιατροί απέρριψαν μαζικά τη προτεινόμενη σύμβαση- ο προφανής λόγος είναι η απαξιωτική αποζημίωση και να επιχειρήσει να βελτιώσει τους όρους της σύμβασης για να προσελκύσει τους γιατρούς, κατέφυγε σε μια απαξιωτική πλέον για την ΠΦΥ κίνηση».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής εμφανίζεται λάβρος κατά του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη καθώς σημειώνει στο HealthReport.gr: «Άνοιξε με μια ανακοίνωση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ την πρόσκληση ενδιαφέροντος και σε υπερήλικες γιατρούς, άνω των 65 ετών- ικανοποιώντας το αίτημα του ΙΣ Αθηνών, που το έθεσε πάνω από όλα και στις τρεις σχετικές ανακοινώσεις του και ακόμα χειρότερα σε γιατρούς με πιστοποιητικό Γενικής Ιατρικής, γιατρούς που δεν έχουν πραγματοποιήσει την ειδική εκπαίδευση στη Γενική Ιατρική και τους έχει χορηγηθεί κατά τις διατάξεις της οδηγίας 93/16 μόνον πιστοποιητικό κεκτημένων δικαιωμάτων και όχι ο τίτλος της ειδικότητας.

Η απόφαση αυτή καταρχάς είναι αυθαίρετη, καθώς η υπουργική απόφαση ΕΑΛΕ/Γ.Π. 96258/2017 στα υποχρεωτικά προσόντα επιλογής των οικογενειακών γιατρών περιλαμβάνει τον τίτλο ιατρικής ειδικότητας!!!

Ο Ανάργυρος Μαριόλης

Καλούμε τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να προβεί στην άμεση τροποποίηση της και σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε να καταφύγουμε νομικά προς την ακύρωση της διαδικασίας. Πέρα από παράνομη, η κίνηση αυτή είναι και ενδεικτική της ποιότητας της ΠΦΥ που οραματίζεται ο ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας, στηριγμένο σε γιατρούς που συμβάλλονται με μισή καρδιά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μόλις ανοίξουν όλες οι ΤΟΜΥ! Όλα τα σχέδια του υπ.Υγείας

Editorial: Πως να μετατρέψεις τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε …ανειδίκευτο εργάτη!

Μπλοκάρει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού! Στον αέρα οι ασφαλισμένοι

Έρχονται 2.500 προσλήψεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ! Τι προανήγγειλε ο υπ. Υγείας

Τι είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς του Πειραιά για τις νέες συμβάσεις! Όλες οι εξηγήσεις

ΕΟΠΥΥ: Νέα παράταση στις αιτήσεις για τις συμβάσεις των γιατρών!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button