ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως θα γίνεται η παραπομπή από τις ΤΟΜΥ στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Άλλωστε οι νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) φέρνουν μαζί τους και το νέο σύστημα των παραπομπών, το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στον ιατρικό κόσμο. Και αυτό διότι για να επισκεφθούμε ειδικό γιατρό όπως ορθοπεδικό, καρδιολόγο, ρευματολόγο, ΩΡΛ κ.λ.π.. θα πρέπει πρώτα να παίρνουμε το “πράσινο φως” των οικογενειακών γιατρών.

Βέβαια όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, το σύστημα παραπομπών θα καθυστερήσει λίγο λόγω της άρνησης των γιατρών να συμμετάσχουν στο θεσμό του “οικογενειακού γιατρού”, αλλά θα εφαρμοσθεί απαρέγκλιτα.

Άλλωστε το προβλέπει και η συμφωνία με τους δανειστές ότι εντός του 2018 θα πρέπει να έχει εφαρμοσθεί πλήρως το λεγόμενο gatekeeping. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπεται: “Πως θα λειτουργούν οι ΤΟΜΥ! Όλη η υπουργική απόφαση”

Μάλιστα όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, το σύστημα των παραπομπών θα είναι ιδιαίτερα αυστηρό όταν οι ΤΟΜΥ θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη, προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια που θα κατέληγαν στους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ αλλά και για να περιορισθεί η άσκοπη κίνηση στα νοσοκομεία.

Τι προβλέπει η διαδικασία

Όπως προβλέπεται και από τη σχετική υπουργική απόφαση, στην περίπτωση που ένας ασθενής χρειάζεται κάποια επέμβαση, θα πρέπει πρώτα να επισκέπτεται τις ΤΟΜΥ, να εξετάζεται από τον οικογενειακό του γιατρό και στη συνέχεια να παίρνει ένα ειδικό έγγραφο παραπομπής για να μπορεί να κάνει εισαγωγή σε νοσοκομείο.


Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθείται και για να επισκεφθεί ειδικό γιατρό.
Μόνο εάν κανείς διαθέτει το έγγραφο “εισιτήριο” θα μπορεί να πηγαίνει σε νοσοκομείο ή άλλη Μονάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπ.Υγείας: Το νέο μοντέλο των ΤΟΜΥ δε θα είναι ιατροκεντρικό! Έρχονται οι νέες προκηρύξεις για γιατρούς

Πως θα λειτουργούν τα διαγνωστικά εργαστήρια στη νέα Πρωτοβάθμια! Όλες οι πληροφορίες

Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων με αμοιβή και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Έρχεται οδοντιατρική κάλυψη στα νέα Κέντρα Υγείας! Πως θα συνεργάζονται οι ιδιώτες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button