ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργός Υγείας κατά Γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν σχέση με τα σχέδια της κυβέρνησης ούτε τις αποφάσεις του κόμματος!

Συνέχεια στη κόντρα που έχει ξεκινήσει μεταξύ υπουργείου Υγείας και Γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές που ακολουθούνται από την κυβέρνηση, δίνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Η διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών έχει αρχίσει εδώ και καιρό με τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορούν κυρίως τον υπουργό Υγείας και όχι τον αναπληρωτή υπουργό Π.Πολάκη, για τις τακτικές που ακολουθεί σχετικά με τον κλάδο των γιατρών.

Μάλιστα οι συνδικαλιστές γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζουν ευθύνες στον Αν.Ξανθό επειδή ενώ προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι όσοι γιατροί του πρώην ΙΚΑ είχαν απομακρυνθεί με τον Νόμο Άδωνι Γεωργιάδη θα επέστρεφαν στο δημόσιο σύστημα, τώρα ακολουθεί ακριβώς τα ίδια βήματα με τον κ.Γεωργιάδη.

Ενδεικτικό της κόντρας είναι ότι στις πρόσφατες εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων όπου η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της εκλογική της δύναμης στους γιατρούς, οι συνδικαλιστές απέδωσαν την κατακόρυφη πτώση στον Ανδρέα Ξανθό και τις πολιτικές του. Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή φωτιά που απέστειλαν: «Άγριο «κράξιμο» γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ κατά Αν.Ξανθού! Γιατί τον κατηγορούν»

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός από την πλευρά του απαντά μέσα από συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξακοντίζοντας κατηγορίες κατά των συνδικαλιστών γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός γραμμής κόμματος

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Ξανθός ότι η κριτική που ασκείται για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ανήκει σε «μια μικρή ομάδα πρώην γιατρών του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που από 1-1-2019 καλούνται να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία μετά από 4 χρόνια μεταβατικό διάστημα, είναι όχι απλώς συντεχνιακή και χωρίς σοβαρά επιχειρήματα , αλλά το σημαντικότερο, δεν έχει καμιά σχέση ούτε με τις συλλογικές αποφάσεις του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με το πολιτικό σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΠΦΥ και της δημόσιας περίθαλψης που υλοποιεί η κυβέρνηση».

Οι επικεφαλής των Γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ψυχάρης και Σπύρος Προβατάς

Ο κλάδος πάντως προειδοποιεί ότι για τις απομακρύνσεις γιατρών που αναμένονται τέλος του χρόνου θα προσφύγει και πάλι στη Δικαιοσύνη, καθώς εκτός των άλλων υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν γιατρούς και έτσι μπορούν να εργάζονται με ένα μικτό σύστημα, τόσο στο ΕΣΥ όσο και στο ιδιωτικό τους ιατρείο. Δείτε ΕΔΩ πόσοι φεύγουν: «Αποχωρούν 800 γιατροί από Κέντρα Υγείας και Δημόσιες Μονάδες σε δύο μήνες! Όλες οι πληροφορίες»

Από την άλλη πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να προωθήσει τροπολογία βάση της οποίας θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από το δημόσιο σύστημα ακόμη και οι γιατροί που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια και επέστρεψαν στο ΕΣΥ διατηρώντας νόμιμα το ιατρείο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα προκήρυξη για προσωπικό στις ΤΟΜΥ στις αρχές του 2019! Όλες οι πληροφορίες

Λιγότεροι από 1000 οικογενειακοί γιατροί για 11 εκατ. Έλληνες! Τι έδειξε η τελευταία προκήρυξη στις ΤΟΜΥ

Τέλος οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μόλις ανοίξουν όλες οι ΤΟΜΥ! Όλα τα σχέδια του υπ.Υγείας

Γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ κατά… κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button