ΆρθραΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Υπ.Υγείας: Φάρμακα υπάρχουν! Συνεχείς έλεγχοι για εφοδιασμό της αγοράς

Συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου υγείας με εκπροσώπους του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εξετασθεί λεπτομερώς το ζήτημα του εφοδιασμού της αγοράς με φάρμακα.

Ο Υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών να συνεχισθεί ο κανονικός εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκων. Οι εκπρόσωποι των φορέων ανέφεραν ότι ο εφοδιασμός της αγοράς διεξάγεται κανονικά και δεσμεύτηκαν για την περαιτέρω ομαλή ροή του.

φάρμακα
φάρμακα

Οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ διαβεβαιώνουν αντίστοιχα ότι η αγορά είναι πλήρως καλυμμένη. Ειδικότερα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά με την επάρκεια φαρμάκων την κρίσιμη αυτή περίοδο και υπογραμμίζει ότι βρίσκεται σε συνεχή και στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και απρόσκοπτη τροφοδότηση της αλυσίδας φαρμάκου.

“Είναι ξεκάθαρο ότι η υγεία και η πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες οφείλει να παραμείνει έξω από το κάδρο του πολιτικού κλίματος και μακριά από κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης.

Ο Σύνδεσμος και τα μέλη του συνεχίζουν και θα συνεχίσουν, με ψυχραιμία, σύμπνοια και προσήλωση να στέκονται δίπλα στους Έλληνες πολίτες και την χώρα” τονίζεται από το ΣΦΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιπρόεδρος ΕΟΦ στο HealthReport.gr: όλα κυλούν ομαλά στην αγορά φαρμάκου! Καμία απόσυρση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button