ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ψάχνουν κι άλλη «ύποπτη» φαρμακευτική για δωράκια σε γιατρούς! Τι θα παρουσιασθεί στην εξεταστική

Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν στο HealthReport.gr πως βρίσκονται ένα βήμα πριν «δέσουν» μεγάλη φαρμακευτική η οποία συστηματικά τα τελευταία χρόνια φέρεται να έβαζε χρήματα σε λογαριασμούς γιατρών, προκειμένου να συνταγογραφούν τα φάρμακα της.

Ήδη όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr πολλά στοιχεία είναι στη διάθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και τα οποία αναμένεται να δοθούν και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ώστε να ισχυροποιηθεί το επιχείρημα ότι υπήρχε διαφθορά στο φάρμακο.

Στο μεταξύ για να ενισχυθεί το επιχείρημα αυτό, αξιοποιούνται και παλαιότερα στοιχεία από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι «ράμπο υγείας» πριν 3 χρόνια.

Παράλληλα εξετάζονται λεπτομερώς και οι τιμές που έχουν δοθεί στα φάρμακα της συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν ευνοηθεί και σε τι βαθμό. Επίσης διερευνάται αν εμπλέκονται αξιωματούχοι στην καθυστέρηση αδειοδότησης αντιγράφων για φάρμακα της εταιρείας.

Μία πρώτη γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει στην εξεταστική επιτροπή της βουλής όταν ανοίξει ο φάκελος «φάρμακα», έδωσε αν.υπουργός Υγείας Π.Πολάκης λέγοντας ότι δεν εμπλέκεται μόνο μία εταιρεία στο σκάνδαλο με τις υπερτιμολογήσεις αλλά και άλλες.

Εκτός αυτού στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες άλλο ένα πόρισμα που αφορά σε άλλη φαρμακευτική εταιρεία που ακολουθούσε παρόμοια τακτική. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Παρασκήνια: Έρχεται νέο πόρισμα φωτιά για μεγάλη φαρμακευτική!»

Ο φάκελος «φάρμακα» στην εξεταστική αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες εβδομάδες, καθώς τα μέλη της Επιτροπής ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις με την πώληση του Νοσοκομείου Ντυνάν, καθώς και με τις αποζημιώσεις στις αρθροσκοπήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσουχτερά πρόστιμα για τους γιατρούς που δε συνταγογραφούν με τους νέους κανόνες! Τι προβλέπει το μνημόνιο

Έρχεται νέο πλαφόν συνταγογράφησης για κάθε γιατρό ξεχωριστά! Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο

Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης των γιατρών στο ΕΣΥ! Όλα τα νέα κριτήρια

Αρθροσκοπήσεις και Ντυνάν αυτήν την εβδομάδα στην εξεταστική! Ποια πρόσωπα μπαίνουν στο στόχαστρο

Μέτρα ενίσχυσης των γενοσήμων μόνο στα… χαρτιά! Τι δεν εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο

Νέα όρια δαπανών από ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις, νοσηλεία, φυσικοθεραπείες και ειδική αγωγή! Όλη η απόφαση Π.Πολάκη

Σχετικά Άρθρα

Back to top button