ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται η λύση για τους επικουρικούς; Τι υποσχέθηκε ο υπ.Υγείας

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας από το βήμα της Βουλής εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει τελικώς λύση στο πρόβλημα του επικουρικού προσωπικού από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Να σημειωθεί ότι το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων, τόσο γιατροί όσο και άλλοι εργαζόμενοι, δεν πληρώνονται τους τελευταίους μήνες καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο «μπλόκαρε» τη διαδικασία με το επιχείρημα ότι οι συμβάσεις τους ξεπέρασαν τους 24 μήνες. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Στα κάγκελα όλα τα νοσοκομεία για τους απλήρωτους επικουρικούς! Τι ετοιμάζουν»

Κατά τον υπουργό Υγείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο υπάρχουν ενστάσεις για τις πληρωμές του επικουρικού προσωπικού, ενώ ήδη έχουν προσκομιστεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν πως οι επικουρικοί εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο σύστημα.

Ο Ανδρέας Ξανθός διαβεβαίωσε επίσης της Βουλή ότι τα κονδύλια για τις αμοιβές του επικουρικού προσωπικού είναι διαθέσιμα αφού είχαν κατατεθεί στον προϋπολογισμό για τα νοσοκομεία ποσά ύψους 112 εκατ. ευρώ για τις σχετικές δαπάνες.

Ο υπουργός Υγείας υποσχέθηκε μόνιμη λύση στο πρόβλημα με τους επικουρικούς, κάτι που βέβαια εξαρτάται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινούν οι κλειστοί προϋπολογισμοί στα φάρμακα για κάθε πάθηση ξεχωριστά! Ποια ασθένεια είναι πιο ακριβή

Νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ με …άγνωστες διαπραγματεύσεις! Σφοδρή επίθεση του κλάδου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button