ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζει ο τρόπος συμμετοχής των γιατρών στα ιατρικά συνέδρια! Πως θα δίνονται οι εγκρίσεις

Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των ιατρικών συνεδρίων στη χώρα μας, στις συμμετοχές των γιατρών αλλά και στον τρόπο που θα εγκρίνονται, αναμένεται να προωθήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Ήδη άλλωστε εδώ και καιρό σκόπευε να πάρει την αρμοδιότητα από τον ΕΟΦ και να τη μεταφέρει σε ειδική ομάδα στο υπουργείο Υγείας , όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Αλλάζουν «χέρια» τα ιατρικά συνέδρια! Ποιος θα τα ελέγχει»

Εξάλλου ούτε λίγο ούτε πολύ σε πρόσφατη ομιλία του ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε τις αλλαγές λέγοντας πως τα συνέδρια πρέπει να λάβουν έναν πιο επιστημονικό χαρακτήρα.

Πως θα συμμετέχουν οι γιατροί! Νέος ρόλος στις ΔΥΠΕ

Σύμφωνα με τα όσα επεσήμαναν στο HealthReport.gr υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, οι εγκρίσεις στο άμεσο μέλλον για τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου στο οποίο χορηγοί θα είναι φαρμακευτικές εταιρείες, δε θα δίνεται από τον ΕΟΦ αλλά από το ίδιο το υπουργείο Υγείας από ειδική ομάδα.

Όμως για να συμμετάσχει ένας γιατρός σε ένα συνέδριο θα πρέπει να παίρνει το πράσινο φως από την Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία ανήκει (ΔΥΠΕ).
Αυτό βέβαια σχετίζεται με τους γιατρούς που κατέχουν δημόσια θέση είτε σε Μονάδα Υγείας είτε σε νοσοκομείο.

Η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΥΠΕ) θα λαμβάνει υπ’ όψιν της για την έγκριση συγκεκριμένα κριτήρια πριν δώσει ελευθέρας στον γιατρό για να συμμετάσχει σε ένα ιατρικό συνέδριο.

Τα κριτήρια που θα λαμβάνονται μεταξύ άλλων υπ’ όψιν όπως τονίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr θα είναι ο συνολικός αριθμός συμμετοχών ενός γιατρού, η εξειδίκευση του αλλά και το είδος του συνεδρίου και τις σχετικές ανακοινώσεις που μπορεί να γίνουν σε αυτό.

Και με φορολόγηση οι χορηγίες;

Στο μεταξύ όμως φαίνεται πως κάποιοι εισηγούνται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, να φορολογήσει με έναν τρόπο την παρουσία των γιατρών σε συνέδριο, όταν τουλάχιστον θα υπάρχει χορηγία από φαρμακευτική εταιρεία, όπως η κάλυψη των εξόδων εγγραφής.

Προς ώρας δε φαίνεται να έχει βρεθεί ο ακριβής τρόπος για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, αλλά είναι πιθανό η χορηγία να θεωρηθεί παροχή για να υπάρξει φορολογική επιβάρυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδού οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ μετά το νέο μνημόνιο!

Νέες αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια και στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Έρχονται νέοι κανόνες για τα ιατρικά συνέδρια! Τι θα αλλάξει

Στα συνέδρια και οι επικουρικοί γιατροί με την άδεια του υπ.Υγείας! Τι ρυθμίζεται

Επανασχεδιάζεται ο νόμος για τη δημοσιοποίηση ονομάτων των γιατρών που πάνε σε συνέδρια! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Στα συνέδρια οι γιατροί χωρίς χλιδή αλλά με χορηγό! Τι αλλάζει ο ΕΟΦ στα ξενοδοχεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button