ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δεν έχει χολέρα το μωρό που νοσηλεύεται στο Παίδων «Αγία Σοφία» Τι λέει η διοίκηση

Μετά από δημοσιεύματα και έντονη φημολογία για νοσηλεία βρέφους με το δονάκιο της χολέρας στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία η διοικήση δηλώνει κατηγορηματικά ότι το μωρό δεν έχει χολέρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «από τον εργαστηριακό έλεγχο διαγνώστηκε σηψαιμία και μηνιγγίτιδα. Άμεσα μετά τη διάγνωση, λόγω της υποψίας λοίμωξης από δονάκιο, το νεογνό το οποίο νοσηλευόταν ήδη σε θερμοκοιτίδα απομονώθηκε και άρχισαν να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα επαφής και αντισηψίας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και το προσωπικό καθαριότητας».

Να σημειωθεί εδώ ότι πρόκειται για ένα νεογνό το οποίο προσήλθε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην εφημερία της 19ης/10/17  με πυρετό, εμετούς, μειωμένη σίτιση και ανησυχία από 24ώρου. Αμέσως εισήχθη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου.

Από την κλινική του εξέταση εισόδου διαπιστώθηκε επηρεασμένη γενική κατάσταση, αγγειοκινητικές διαταραχές, έντονη ανησυχία και ευερεθιστότητα ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρουσίασε σπασμούς.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου άμεσα μετά την εισαγωγή του άρχισε ενδοφλέβια αντιβιοτική αγωγή.

Επίσης «δείγμα αίματος και Εγκεφαλονωτιαίου υγρού εστάλη στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (Κ.Ε.Δ.Υ) όπου από προφορική ενημέρωση πρόκειται για vibrio non toxigenic το οποίο ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των δονακίων αλλά δεν ανήκει στην κατηγορία των τοξινογόνων, άρα δεν πρόκειται για δονάκιο χολέρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αρνητικά τα αποτελέσματα για χολέρα στο “Έλενας”! Αιχμές κατά ΠΟΕΔΗΝ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button