ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επαναπροκηρύσσονται οι θέσεις οικογενειακών γιατρών στις ΤΟΜΥ εντός 10 ημερών! Όλοι οι όροι

Ειδικότερα στην αναζήτηση περίπου 800 γιατρών βρίσκεται το υπουργείο Υγείας με ειδικότητες Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής προκειμένου να στελεχώσουν τις νέες ΤΟΜΥ και να αναλάβουν ρόλο οικογενειακού γιατρού. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Έρχεται νέα προκήρυξη για τις ΤΟΜΥ αλλά και συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με όλες τις ειδικότητες! Τι υποστηρίζει το υπ.Υγείας»

Η νέα προκήρυξη πραγματοποιείται μετά την άρνηση των γιατρών να συμμετάσχουν στον προηγούμενο διαγωνισμό, θεωρώντας ότι πρόκειται για διετή απασχόληση με περιορισμένες αποδοχές αλλά με πολλές υποχρεώσεις.

Η διαδικασία του διαγωνισμού αυτή τη φορά θα είναι απλοποιημένη, αφού θα διεξαχθεί σε κεντρικό επίπεδο και όχι ανά Υγειονομική Περιφέρεια όπου είχαν παρουσιασθεί καθυστερήσεις.

Σχετικά με τις αποδοχές θα είναι ίδιες με αυτές του Επιμελητή Α στο ΕΣΥ δηλαδή 1600 καθαρά, ενώ θα αποδίδονται και όλα τα επιδόματα που προβλέπονται. Ταυτόχρονα με βάση τις νέες ρυθμίσεις που θα προωθηθούν μέσω τροπολογίας, όσοι γιατροί προσληφθούν στις ΤΟΜΥ θα μπορούν να λαμβάνουν και εκπαιδευτικές άδειες 15 ημερών.

Αξιοσημείωτο είναι σύμφωνα με τον αν. Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό ότι οι γιατροί των ΤΟΜΥ παρότι θα υπογράψουν σύμβαση για 2 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης άλλα δύο, στο άμεσο μέλλον θα μονιμοποιηθούν καθώς όπως τονίζει οι ΤΟΜΥ θα διατηρηθούν καθώς το πρόγραμμα χρηματοδότησης τους μέσω ΕΣΠΑ περιλαμβάνει και ρήτρα βιωσιμότητας για τις Μονάδες άρα η πολιτεία με οποιαδήποτε κυβέρνηση δε θα μπορεί να κλείσει τις ΤΟΜΥ.

Με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας προκειμένου να μονιμοποιηθούν οι γιατροί των ΤΟΜΥ μετά την τετραετία, θα υπάρχει ειδική μοριοδότηση σε νέα προκήρυξη που θα εκδοθεί τότε.

Πάντως τον Σεπτέμβριο λόγω και των νέων ΤΟΜΥ που αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους, θα υπάρξει και νέα προκήρυξη για γιατρούς αλλά και για το υπόλοιπο προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μόλις ανοίξουν όλες οι ΤΟΜΥ! Όλα τα σχέδια του υπ.Υγείας

ΤΟΜΥ: Σε ποιες περιοχές της χώρας θα αναπτυχθούν! Όλος ο κατάλογος

Άρχισαν τα όργανα: Οι πρώτες άρον άρον μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στις ΤΟΜΥ! Στα κάγκελα ο κλάδος

Προς αναζήτηση κτιρίων για τις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες

Υπ.Υγείας: Το νέο μοντέλο των ΤΟΜΥ δε θα είναι ιατροκεντρικό! Έρχονται οι νέες προκηρύξεις για γιατρούς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button