ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ιδού η νέα πρόταση για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών!

Μετά και το άγριο στρίμωγμα των δανειστών, για το γεγονός ότι ο «οικογενειακός γιατρός» έμεινε στα χαρτιά αν και αποτελούσε ένα για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας επανήθλε με νέα πρόταση.

Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Ποιες θα είναι οι νέες αμοιβές των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Όλη η πρόταση του υπ.Υγείας»

Κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα για την ΠΦΥ κ. Βαρδαρού και μελών του απερχόμενου Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής έγινε γνωστό πως οι νέες συμβάσεις θα ενεργοποιηθούν πιθανότατα από την 1 Ιουλίου με παράλληλη κατάργηση των παλαιών.

 

 

 

 

 

Μάλιστα ο κ. Βαρδαρός ενημέρωσε τους γιατρούς πως επίκειται μια σχετική βελτίωση των όρων- ελάχιστο εβδομαδιαίο ωράριο 20 ωρών, αντί 24 ωρών και αποζημίωση αυξημένη κατά περίπου 200 ευρώ/ μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα επανενεργοποιηθεί και θα μείνει ανοικτή μέχρι της πιθανής κάλυψης των θέσεων Οικογενειακών Ιατρών.

Από την πλευρά τους ο Ανάργυρος Μαριόλης, τέως Πρόεδρος και ο Ευάγγελος Φραγκούλης, τέως Γενικός Γραμματέας ανέφεραν ότι υπάρχει μια προσπάθεια βελτίωσης των όρων σύμβασης.

Την ίδια στιγμή έθεσαν ξανά το θέμα της αναντίστοιχης αποζημίωσης σε σχέση το έργο που θα αναλαμβάνει ο οικογενειακός ιατρός, καθώς και την ανάγκη σαφούς περιγραφής όλων των όρων της σύμβασης- πχ χρονική διάρκεια ραντεβού, τρόπος κλεισίματος ραντεβού, διαχείριση επειγόντων περιστατικών από το σύστημα ραντεβού, κατ’ οίκον επισκέψεις, δικαίωμα άδειας για τον ΟΙ, διαδικασία αναπλήρωσης του ΟΙ που βρίσκεται σε άδεια κλπ, εκφράζοντας τον προβληματισμό μας για πιθανές υπαναχωρήσεις συναδέλφων από την πρόσθεση τους να συμβληθούν, αν οι τελικοί όροι σύμβασης δεν είναι στοιχειωδώς ικανοποιητικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Έτοιμος ο ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών! Πως θα τον χειρίζονται οι γιατροί

Πόσοι γιατροί κατέθεσαν αίτηση για σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ και μετά την παράταση! Όλες οι πληροφορίες

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button