ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ιδρύθηκε ομάδα «κρούσης» για τον Διαβήτη στο υπ.Υγείας! Τι προβλέπεται για γενικούς γιατρούς και παθολόγους

Ειδική ομάδα η οποία θα δραστηριοποιείται έως το 2020 δημιούργησε για τον διαβήτη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Γ.Γιαννόπουλου η νέα ομάδα θα κληθεί να δημιουργήσει ένα ειδικό πρόγραμμα τόσο για τη πρόληψη όσο και για τον έλεγχο του διαβήτη στη χώρα μας.

Η ίδια ομάδα θα καθορίσει και την εκπαίδευση τόσο των γενικών γιατρών όσο και των παθολόγων για την αντιμετώπιση της νόσου.

Ποιο θα είναι το έργο της ομάδας

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Υγείας έργο της Ομάδας Εργασίας είναι:

1. Ο προγραμματισμός, συντονισμός και εποπτεία της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας καιτριτοβάθμιας φροντίδας υγείας για ζητήματα αντιμετώπισης των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη (Σ.Δ.).

2. Η εκπόνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή Εκπαίδευσης του ΚΕΣΥ των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους επιστήμονες της Ιατρικής Υπηρεσίας και το Νοσηλευτικό προσωπικό.

3. Η ενημέρωση των γιατρών, λοιπών φορέων υγείας, ασθενών αλλά και της κοινής γνώμης σε θέματα που αφορούν τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

4. Η γνωμοδότηση για την ίδρυση Διαβητολογικών Κέντρων για το Σακχαρώδη Διαβήτη σε Νοσοκομεία στα πλαίσια Παθολογικών Κλινικών, Ενδοκρινολογικών Κλινικών/Τμημάτων και Παιδιατρικών Κλινικών του ΕΣΥ ή Πανεπιστημιακών Κλινικών.

5. Η έγκριση και εποπτεία της μετεκπαίδευσης στο ΣΔ των Γενικών Γιατρών και των Παθολόγων.

6. Η διατύπωση εισηγήσεων προς το ΚΕΣΥ και το Υπουργείο Υγείας για την διαμόρφωση Εθνικής Πολιτικής για το ΣΔ σε ότι αφορά την έρευνα, την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου και των επιπλοκών της.

7. Η δυνατότητα διεξαγωγής οποιασδήποτε ερευνητικής εργασίας που άπτεται του έργου της.

8. Η εισήγηση προς το ΚΕΣΥ και το Υπουργείο Υγείας έγκρισης και χρηματοδότησης σχετικών προγραμμάτων.

9. Η συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες, ερευνητικά ιδρύματα του εσωτερικού ή του εξωτερικού, διεθνείς οργανισμούς και επιστημονικές εταιρείες που έχουν συναφείς δραστηριότητες.

10. Η πλήρης και αποκλειστική υπευθυνότητα της οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου της εξειδίκευσης Παθολόγων και Παιδιάτρων στον Σακχαρώδη Διαβήτη σύμφωνα με τους κανόνες των εξειδικεύσεων.

Όλα τα ονόματα της ομάδας εργασίας

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, η ομάδα εργασίας κατά του διαβήτη αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα πρέπει να σχεδιάσουν όλο το πρόγραμμα για τον περιορισμό της νόσου.

Τα μέλη της ομάδας εργασίας κατά του διαβήτη έχουν ως εξής:

1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Ενδoκρινολόγος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, με αναπληρωτή τον ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Ενδοκρινολόγο, Ιδιώτη Ιατρό.

2. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Παθολόγος, Καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α., με αναπληρωτή τον ΠΑΠΑΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, Παθολόγο, Αναπλ. Καθηγητή του Δ.Π.Θ.

3. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, Ενδοκρινολόγος, Επίκ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αναπληρώτρια τη ΒΡΥΩΝΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ, Ενδοκρινολόγο, Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ.

4. ΤΕΝΤΟΛΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Παθολόγος, Καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α., με αναπληρωτή τον ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ, Παθολόγο Διευθυντή Ε.Σ.Υ., Γ.Ν. Ν. Ιωνίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ».

5. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ, Ενδοκρινολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», με αναπληρωτή το ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, Ενδοκρινολόγο Ιδιώτη Ιατρό.

6. ΤΣΑΠΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, Παθολόγος Καθηγητής του Α.Π.Θ., με αναπληρωτή το ΜΕΛΙΔΩΝΗ ΑΝΔΡΕΑ, Παθολόγο, Συντονιστή Διευθυντή, Γ.Ν. Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ».

7. ΒΑΖΑΙΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΝΗ, Παιδίατρος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με αναπληρώτρια την ΓΚΡΕΚΑ – ΣΠΗΛΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Παιδίατρο-Ενδοκρινολόγο, Καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Πατρών.

Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας ορίζεται ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, με αναπληρωτή Συντονιστή το ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ.

Γραμματέας της Ομάδας Εργασίας ορίζεται η ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΑΝΝΑ, υπάλληλος της Διεύθυνσης Επιστημονικής Τεκμηρίωσης, Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, με αναπληρωτή τον ΜΠΛΟΥΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ομοίως.

Να σημειωθεί ότι η θητεία των μελών της Ομάδας Εργασίας λήγει στις 09-08-2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν από 1η Σεπτεμβρίου οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Επανασχεδιάζονται οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Ξεκινούν από Σεπτέμβριο οι διαδικασίες για τη λειτουργία αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών!

Μέχρι τις 25 Αυγούστου οι αιτήσεις για προσλήψεις στις ΤΟΜΥ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button