ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κύμα φυγής γιατρών από το ΕΣΥ λόγω σύνταξης! Πόσοι φεύγουν

Κύμα φυγής γιατρών από το ΕΣΥ λόγω συνταξιοδότησης αναμένεται να έχουμε από το 2019 και το 2020 οπότε και φαίνεται πως θα αδειάσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Ειδικότερα με βάση τα στοιχεία των συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, Γιατροί ΠΕΔΥ κ.α.) μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί με την αποχώρηση περίπου 3000 γιατρών που σήμερα είναι σε Διευθυντικές θέσεις και έχει υπολογισθεί πως θα αποχαιρετήσουν το ΕΣΥ μέχρι το 2020.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη γενιά των γιατρών που έστησαν το ΕΣΥ από το 1982 και μετά και οι οποίοι οδεύουν κατά δεκάδες προς συνταξιοδότηση, με συνέπεια περίπου 3000 να έχουν φύγει έως το 2020. Και όλα αυτά την ώρα που το ΕΣΥ θα αδειάσει και από επικουρικούς γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ πόσοι φεύγουν: “Αδειάζουν τα νοσοκομεία από επικουρικούς γιατρούς! Πότε και πόσοι αποχωρούν”

Ταυτόχρονα με βάση τα στοιχεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ-ΕΙΝΑΠ) ετησίως περίπου 300-350 γιατροί συνταξιοδοτούνται χωρίς όμως να αντικαθίστανται.
Όλα αυτά την ώρα που καταγράφονται τουλάχιστον 6.500 ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό́ προσωπικό́ στα νοσοκομεία
Να σημειωθεί ότι σήμερα υπάρχουν 21.000 γιατροί στα νοσοκομεία όλης της χώρας

Γι αυτό άλλωστε και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε δηλώσεις της σημείωσε ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι οι προσλήψεις στην Υγεία με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ παραδέχτηκε ότι τώρα που το ΕΣΥ συμπληρώνει 35 χρόνια λειτουργίας, θα υπάρξουν μαζικές συνταξιοδοτήσεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι με βάση πρόσφατη καταγραφή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ο μέσος όρος ηλικίας των γιατρών του ΕΣΥ είναι τα 60 έτη.
Γι αυτό εξάλλου και οι επίσημες καταγραφές των συνδικαλιστικών οργανώσεων αναφέρουν ότι είναι επιτακτική́ ανάγκη ανανέωσης της δεξαμενής των γιατρών με Επιμελητές Β’ και γενικότερα με νέους γιατρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα τροπολογία για να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία έως τέλος Μαρτίου 2019 όλοι οι γιατροί του ΠΕΔΥ!

Πόσα αναδρομικά θα δοθούν στους νοσοκομειακούς γιατρούς! Τι είπε ο υπ.Υγείας

Γιατροί πολλών ταχυτήτων στη νέα Πρωτοβάθμια! Οι αμοιβές και τα ωράρια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button