ΆρθραΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ξεπαγώνουν με εντολή “θεσμών” οι διαγωνισμοί φαρμάκων στα νοσοκομεία!

Την άμεση έναρξη όλων των διαγωνισμών για την αγορά φαρμάκων στα νοσοκομεία, έχουν ήδη ζητήσει οι εκπρόσωποι των δανειστών μας σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ειδικότερα πριν καλά καλά ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, οι θεσμοί σε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει να ξεπαγώσουν οι διαδικασίες ώστε να μπορούν τα νοσοκομεία να αγοράζουν μαζικά και φθηνά φάρμακα, όπως επεσήμαναν.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr υποστηρίζουν ότι οι τροϊκανοί εξέφρασαν την απορία τους πως έχουν μπλοκάρει όλοι οι διαγωνισμοί στα νοσοκομεία που πραγματοποιούνται μέσω της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ).

Να σημειωθεί πως η ΕΠΥ παρουσιάζει σοβαρές δυσλειτουργίες, με τους διαγωνισμούς να καθυστερούν ακόμη και χρόνια. Είναι ενδεικτικό πως πολλοί διαγωνισμοί προκηρύσσονται αλλά στην πορεία δεν υλοποιούνται ποτέ, λόγω δυσκίνητων γραφειοκρατικών μηχανισμών.

Ταυτόχρονα σχετικά πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής διόρισε στη θέση του προέδρου της ΕΠΥ την Πετρούλα Σαρτζετάκη, νομικό στο επάγγελμα και κόρη του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη.

Πετρούλα Σαρτζετάκη
Ο υπουργός Υγείας με την Πετρούλα Σαρτζετάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια ωραία και από τζάκι στην Υγεία! Που τοποθετείται η κόρη του Χ.Σαρτζετακη

Σχετικά Άρθρα

Back to top button