ΑπόψειςΣυνεντεύξεις - Άρθρα

Ολική επαναφορά στο συνδικαλιστικό μεσαίωνα: οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ως ξένο σώμα για την ΠΦΥ

Έπεσαν οι μάσκες του συνδικαλιστικού μεσαίωνα. Οι συμβεβλημένοι ιατροί εξωθούνται βάσει σχεδίου, σε αποχώρηση από τον ΕΟΠΥΥ.

Η επιλεκτική στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς και όχι προς τη φαρμακοβιομηχανία και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, δεν φαίνεται να ενοχλεί τον αρθρογράφο του ygeianet.

YGEIANET ΓΙΑ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ-II

Αυτό που ενοχλεί είναι το γεγονός ότι η σχεδιασμένη επιλεκτική στάση πληρωμών προς το ιατρικό σώμα δεν έχει δημιουργήσει το επιθυμητό και σχεδιασμένο ομαδικό κύμα φυγής των ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ.

Μία μαζική αποχώρηση θα βόλευε εξαιρετικά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το νέο σύστημα ΠΦΥ. Το σχέδιο Γεωργιάδη από την ανάποδη. Το κλείσιμο της ιδιωτικής ΠΦΥ. Ώστε να επιτευχθεί αναίμακτα και ανώδυνα ο ενθρονισμός των δημόσιων ιατρείων της γειτονιάς.

Τριπλός ο στόχος:

1. Οικονομικός εκβιασμός των ιατρών που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα σε συνθήκες εξαθλίωσης. Εύκολη λεία για ελαστικού τύπου εργασιακές σχέσεις και συμβάσεις πείνας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα ιατρεία της γειτονιάς.

2. Συστηματική απαξίωση των ιατρών με καταφανή προσπάθεια στοχοποίησής τους ως μεγάλοι υπεύθυνοι των υπερβάσεων. Ταυτόχρονα, οι πραγματικοί υπαίτιοι των υπερβάσεων και του διαχρονικού πάρτι στην υγεία, σβήνονται με έντεχνες “πινελιές” από το κάδρο.

3. Εξιλαστήριο θύμα για την οργή της κοινωνίας. Η ευθύνη της φυγής από το κρατικοδίαιτο μοντέλο πρέπει να φορτωθεί στους ιατρούς και όχι στην πολιτεία. Αυτό θα δώσει το διαβατήριο για εύκολο πέρασμα στο νέο δημόσιο μοντέλο ΠΦΥ.

Από τον ανώνυμο αρθρογράφο της ιστοσελίδας ygeianet, έγινε αναφορά σε λήψη αποφάσεων της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ χωρίς συνεδριάσεις διοικητικού συμβουλίου, που είναι παντελώς γελοία και στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης. Ο αρθρογράφος λασπολογεί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σε κάθε περίπτωση η ανοησία του είναι απερίγραπτη και μπορεί να εγείρει νομικά θέματα.

Ο ΠΙΣ συμμετέχει θεσμικά μέσω του Προέδρου του, στις διοικητικές αποφάσεις του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, βάσει εξουσιοδότησης για την υπεράσπιση των δίκαιων δικαιωμάτων των ιατρών, μελών των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Ασχέτως του είδους της σύμβασης (συλλογική, κοινή ατομική) των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, παραβιάζεται κατάφωρα η “καρδιά” της σύμβασης με την αδιανόητη στάση πληρωμών, τις επιλεκτικές πληρωμές και τα οριζόντια αναδρομικά κουρέματα.

Οι ιατροί παραμένουν απλήρωτοι και αδικημένοι από τη σύμβαση, κάτι που αποδεικνύεται εύκολα εν όψει της δικαιοσύνης. Η ανεπίτρεπτη λασπολογία, η συνδικαλιστική προσπάθεια απαξίωσης και φίμωσης 9.000 συμβεβλημένων ιατρών είναι αποκαρδιωτική και τίθεται στην κρίση του ιατρικού σώματος. Οι ιατροί της ιδιωτικής ΠΦΥ έχουν κατανοήσει πολύ καλά το υποχθόνιο σχέδιο και θα ασκήσουν πλήρως τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Επωνύμως,
Άννα Μαστοράκου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button