ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Που στοχεύει η εξεταστική σε ΚΕΕΛΠΝΟ και Ντυνάν! Όλο το παρασκήνιο

Εκτός από τα φάρμακα που θα ελεγχθούν από την εξεταστική επιτροπή, στο στόχαστρο μπήκαν και το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Ωστόσο σε αυτές τις δύο υποθέσεις, η κυβέρνηση –όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr – στοχεύει στο θέμα των προσλήψεων.
Οι διορισμοί που έχουν γίνει από όλες τις κυβερνήσεις από το 1997 έως και το 2014 αναμένεται να αποτελέσουν το κυρίαρχο στοιχείο που θα αναζητήσει η Επιτροπή.

Άλλωστε όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr , η κυβέρνηση επιδιώκει να καταδείξει το γενικότερό ζήτημα της τοποθέτησης των «δικών μας παιδιών» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε να αποδειχθεί στην πράξη –όπως λένε κυβερνητικά στελέχη– ότι η Ελλάδα «τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν έρμαιο των ρουσφετιών και της κομματοκρατίας».

Όπως φαίνεται, με το θέμα των παράτυπων διορισμών, η κυβέρνηση ευελπιστεί να πάρει με το μέρος της την κοινή γνώμη, δεδομένου ότι οι κομματικές προσλήψεις προκαλούν πάντα την αντίδραση των πολιτών.

Οι …μαγικές προσλήψεις στο Ντυνάν

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι για την περίπτωση του Ντυνάν αναμένεται να εξετασθεί εκτός των άλλων ρύθμιση που είχε προωθηθεί επί κυβερνήσεως ΝΔ και με την οποία όσοι προσλαμβάνονταν στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα (το οποίο λειτουργούσε να σημειωθεί με ιδιωτικά κριτήρια), είχαν τη δυνατότητα να μετακινηθούν στο δημόσιο σε προσωποπαγείς θέσεις.

Επρόκειτο για μία ρύθμιση που είχε διαρκέσει λίγους μήνες και από την οποία είχαν ευνοηθεί δεκάδες νεοπροσληφθέντες στο Ντυνάν, οι οποίοι εν μία νυκτί έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς βέβαια να περάσουν από καμία άλλη διαδικασία!

Ωστόσο η υπόθεση αυτή όπως υπογραμμίζουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr , θα εξαρτηθεί από τις ισορροπίες που θα επιδιωχθούν να διατηρηθούν με την πλευρά Καραμανλή και ιδιαίτερα με τον σημερινό Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Προσλήψεις με το… τσουβάλι στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Και οι προσλήψεις όμως που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ιδιαίτερα τη δεκαετία του 2000 και μετά, θα μπουν στο στόχαστρο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Άλλωστε το ΚΕΕΛΠΝΟ επί σειρά ετών αποτέλεσε το βασικό όχημα όλων των κυβερνήσεων για την εξυπηρέτηση ρουσφετιών και διορισμών. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr : «Εditorial: Οι προσλήψεις και το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλη η αλήθεια»

Αξιοσημείωτο είναι πως το ΚΕΕΛΠΝΟ επί κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή είχε αλλάξει Νομικό Πρόσωπο και είχε μετατραπεί ουσιαστικά σε έναν ανεξάρτητο φορέα (που διατηρείται μέχρι και σήμερα) και με συνέπεια να είναι ευκολότερες οι προσλήψεις.

Παρότι το βασικό επιχείρημα της αλλαγής του νομικού προσώπου ήταν προκειμένου να μπορούν να καλυφθούν ανάγκες όπως σε ΜΕΘ κλ.π. και να ξεπερνιέται η βάσανος του ΑΣΕΠ, η αλλαγή χαρακτήρα του ΚΕΕΛΠΝΟ διευκόλυνε πολλές κυβερνήσεις να τοποθετήσουν τα δικά τους παιδιά με διαδικασίες εξπρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο ράπισμα της δικαιοσύνης στο υπ. υγείας για τις «πειραγμένες» λίστες στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι απαντά ο Πολάκης

Τρεις σκιώδεις προσλήψεις στο πολύπαθο ΚΕΕΛΠΝΟ δια χειρός Πολάκη! Όλο το παρασκήνιο και οι μισθοί

Υπ.Υγείας: Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι «offshore εταιρεία»! Επίθεση και στους εργαζόμενους

Δείτε πόσα εκατομμύρια μοίρασε σε διαφημίσεις το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ένα χρόνο! Τι έδειξε νέος έλεγχος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button