ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Πόσα θα πληρώσουν σε υποχρεωτικές εκπτώσεις οι φαρμακοβιομηχανίες για το 2018! Όλες οι πληροφορίες

Πρόκειται για τα ποσά που αναγκαστικά καταβάλουν κάθε χρόνο με τη μορφή του Rebate και του Clawback και προκαλούν έντονες αντιδράσεις στον κλάδο καθώς δε φαίνεται να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπούν οι όποιες παρεμβάσεις.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από την πλευρά της ετοιμάζει μέτρα για να αποφεύγονται τέτοιες επιστροφές στο μέλλον μέσω του ελέγχου της συνταγογράφησης. Δείτε ΕΔΩ τα μέτρα που αναμένονται: “Οι έξι μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο φάρμακο! Τι προωθεί το υπ.Υγείας”

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, οι πρώτοι υπολογισμοί για το πρώτο τρίμηνο του 2018 δείχνουν πως υπάρχει υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, γεγονός που θα υποχρεώσει τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις να καταβάλουν μεγαλύτερα πόσα.

Ειδικότερα με βάση τα στοιχεία που διαθέτει το HealthReport.gr, το εξωνοσοκομειακό clawback διαμορφώνεται στα 150 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 105 εκατ.ευρώ που ήταν το 2017.
Ειδικότερα τον Ιανουάριο η υπέρβαση του προϋπολογισμού άγγιξε τα 49 εκατ. ευρώ, τον Φεβρουάριο τα 34 εκατ. ευρώ και τον Μάρτιο τα 67 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στις υποχρεωτικές εκπτώσεις (rebate) για το πρώτο τρίμηνο του 2018 ο ΕΟΠΥΥ υπολογίζει πως το ποσό θα διαμορφωθεί στα 103 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 102 εκατ.ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φαρμακοβιομήχανοι καλούν υπουργείο Υγείας! Τι ζητούν

Με παζάρια στις τιμές όλα τα νέα φάρμακα! Πως θα εγκρίνονται

Απίστευτο: Μέσω Facebook ψάχνουν φάρμακα που λείπουν οι φαρμακοποιοί! Σε απόγνωση οι ασθενείς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button