Ειδήσεις ΥγείαςΠαιδί

Πόσα φρούτα και λαχανικά πρέπει να τρώει το παιδί αθλητής;

Ο αθλητισμός τα βοηθά να κοινωνικοποιηθούν, να χαλαρώσουν και να εκτονώσουν την ενέργειά τους. Οι αθλητικές δραστηριότητες συνιστώνται μετά από την ηλικία των 3 ετών.

Πως μπορούν να μάθουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την ενέργειά τους στην άθληση;

Κατ’ αρχάς, συνιστάται να ακολουθήσουν τα ενδιαφέροντα τους: ένα παιδί που, για παράδειγμα, αγαπά τις πολεμικές τέχνες, ποτέ δεν θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του σε άλλα αθλήματα όπως ο χορός ή το ποδόσφαιρο. Ως εκ τούτου, οι γονείς πρέπει να μάθουν να κατανοούν ποιο άθλημα είναι καταλληλότερο για το παιδί τους.

Δεν πρέπει να ζητήσουμε από το παιδί να καταπονεί το σώμα του: η διάρκεια των δραστηριοτήτων για τα παιδιά, ποικίλει για κάθε παιδί και συνήθως συνιστάται να αθλούνται για περίπου μία ώρα.

Διάβασμα για το σχολείο πριν ή μετά;

Δεν ξεχνάμε ότι εκτός από τη διασκέδαση που προσφέρουν οι εξωσχολικές δραστηριότητες υπάρχουν και οι σχολικές εργασίες και το διάβασμα. Πότε είναι καλύτερο να τις κάνουν; Μετά από μία ώρα αθλητισμού το παιδί δεν θα θέλει να καθίσει και να κάνει την εργασία του, οπότε είναι καλύτερα να την κάνει νωρίτερα!

Μία άλλη πολύ συχνή ερώτηση αφορά στην επιλογή του φαγητού  που θα  δώσουμε στα παιδιά: ποτέ να μην κάνουν σωματική δραστηριότητα με άδειο στομάχι! Περίπου δύο ώρες πριν από τη δραστηριότητα συνιστάται σνακ με εύκολη αφομοίωση και μετά τον αθλητισμό συνιστώνται ελαφριά σνακ, όπως το γιαούρτι, τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής.

Εάν δεν αρέσουν ιδιαιτέρως στο παιδί σας τα φρούτα και τα λαχανικά, μπορείτε να συμπληρώσετε τη σωστή διατροφή του με SUSTENIUM Colors of Life MIX 5 Junior, ένα καινοτόμο, πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής,  πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που αντιστοιχούν στα 5 χρώματα των φρούτων και των λαχανικών: κόκκινο, κίτρινο/πορτοκαλί, πράσινο, μπλε/μωβ.

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που αντιστοιχούν στα 5 χρώματα των φρούτων και των λαχανικών: κόκκινο, κίτρινο/πορτοκαλί, πράσινο, μπλε/μωβ.

Με ευχάριστη γεύση κόκκινων φρούτων. Συνιστάται να λαμβάνεται ένα φακελάκι την ημέρα διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό. Δημιουργεί πολύ νόστιμο χυμό! Δεν περιέχει Γλουτένη

Βιβλιογραφία: 1. Vendrame S., Klimis-Zacas D. Anti-inflammatory effect of anthocyanins via modulation of nuclear factor-κB and mitogen-activated protein kinase signaling cascades. Nutr Rev. 2015 Jun;73(6):348-58

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button