Ειδήσεις ΥγείαςΦύση και Διατροφή

Τα τέσσερα τρόφιμα που «κόβουν» την όρεξη

Πλέον οι επιστήμονες δηλώνουν κατηγορηματικά ότι όσοι κάνουν δίαιτα ή απλώς προσέχουν τη διατροφή τους δεν είναι ανάγκη να είναι πεινασμένοι όλη την ημέρα.

Και αυτό γιατί υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα τα οποία χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν έχουν την ιδιότητα να σας κρατούν χορτάτους!

Μάθετε ποια είναι αυτά.

Μήλα

μηλο

 

 

 

 

 

Ένα μήλο πριν το φαγητό την πείνα κάνει πέρα …Έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα απέδειξε ότι ένα μήλο πριν από το φαγητό, θα σας χορτάσει γρηγορότερα ενώ θα καταναλώσετε περίπου 250 θερμίδες λιγότερες με κάθε γεύμα.

Αυγά

αυγο

 

 

 

 

 

Τα αυγά είναι ένας άλλος πολύτιμος σύμμαχος για την καταπολέμηση της πείνας. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό European Journal of Clinical Nutrition κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι κατανάλωναν αυγά στο πρωινό τους ένιωθαν περισσότερο χορτασμένοι στη διάρκεια της ημέρας.

Ναι στα όσπρια

όσπρια

 

 

 

 

 

 

Τα όσπρια είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και έτσι έχουν την ιδιότητα να περιορίζουν την πείνα και να σας βοηθούν να αισθάνεστε κορεσμό για μεγαλύτερο διάστημα! Μάλιστα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ανθρώπινης Διατροφής και Διαιτολογίας, έδειξε ότι όσοι υπέρβαροι έτρωγαν όσπρια έχασαν δέκα κιλά σε 16 εβδομάδες.

Αμύγδαλα

%ce%b1%ce%bc%cf%8d%ce%b3%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%b1

 

 

 

 

 

 

Μια χούφτα αμύγδαλα είναι πολύτιμη πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμίνης Ε, μαγνησίου, ασβεστίου, φυτικών ινών, πρωτεΐνης, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Παράλληλα έχουν την ιδιότητα να κόβουν μαχαίρι την πείνα. Προσοχή όμως στην πόσοτητα αφού είναι πλούσια σε θερμίδες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες είναι οι τροφές της νεότητας;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button