Ειδήσεις Υγείας

Ψωρίαση: Ποιες τροφές επιδεινώνουν τα συμπτώματα;

Όπως εξηγούν οι ειδικοί επιστήμονες η ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια με ανοσολογικό υπόστρωμα. Τις περισσότερες φορές η αντιμετώπισή της βασίζεται συνήθως σε φαρμακευτική αγωγή από το στόμα και τοπικές κρέμες.

Παρόλο που δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για τροφές που επιδεινώνουν τα συμπτώματα της ψωρίασης, πολλοί πάσχοντες αναφέρουν ότι η αποφυγή ορισμένων τροφίμων πραγματικά κάνει τη διαφορά.

Μπύρα

 

 

 

 

 

Μελέτη που έγινε έδειξε ότι πάνω από ένα ποτήρι αλκοόλ την ημέρα, ανοίγει τα αιμοφόρα αγγεία και διευκολύνει τη φλεγμονή του δέρματος.

Αναψυκτικά

 

 

 

 

 

 

Έρευνες έχουν δείξει πως η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που έχουν τα αναψυκτικά συμβάλλουν στην παχυσαρκία και κατά συνέπεια στην επιδείνωση των συμπτωμάτων της ψωρίασης.

Κόκκινο κρέας

 

 

 

 

 

Τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά, όπως το κόκκινο κρέας, επιδεινώνουν τη φλεγμονή που σχετίζεται με την ψωρίαση. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί επισημαίνουν στους πάσχοντες να αποφεύγουν το κόκκινο κρέας, τα τυριά και το βούτυρο.

Άσπρο ψωμί

 

 

 

 

 

 

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι μία δίαιτα απαλλαγμένη από γλουτένη μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των συμπτωμάτων της ψωρίασης.

Επεξεργασμένες τροφές

 

 

 

 

 

 

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες συμβάλλουν στην πρόκληση φλεγμονής στο σώμα , υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Παγωτό

 

 

 

 

 

 

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι ο περιορισμός των παγωτών και όλων των προϊόντων που περιέχουν ζάχαρη θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν και η ψωρίαση προκαλεί διακρίσεις!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button