Ειδήσεις ΥγείαςΣκλήρυνση κατά πλάκας

Όταν η Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι ασθένεια…αναστρέψιμη κατά το υπ. Εργασίας! Η απόφαση που άναψε φωτιές

Ειδικότερα η Ομοσπονδία (ΠΟΑμΣΚΠ) εκφράζει τις διαμαρτυρίες της σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας με την οποία αντικαθίσταται ο Πίνακας των παθήσεων που χαρακτηρίζονται Μη-Αναστρέψιμες και για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας κρίνεται επ΄ αόριστον. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Απίστευτο: Δεν ενέταξαν την πολλαπλή σκλήρυνση στις χρόνιες παθήσεις!

Συγκεκριμένα, στην σελίδα 16964, στην παράγραφο με τα Νοσήματα του Νευρικού Συστήματος όπου έχουν ενσωματωθεί μορφές της Πολλαπλής Σκλήρυνσης αναφέρεται πως ο πάσχων πρέπει να έχει ποσοστό αναπηρίας ≥67% και να έχει περάσει τουλάχιστον 2 διετείς κρίσεις από Υγειονομική Επιτροπή, προκειμένου να πάρει πιστοποιητικό αναπηρίας εφ΄όρου ζωής.

Η ΠΟΑμΣΚΠ θεωρεί πως η απόφαση βάζει φραγμούς στην εφ΄ όρου ζωής πιστοποίηση της αναπηρίας των πασχόντων που νοσούν από σοβαρές μορφές της Πολλαπλής Σκλήρυνσης (ή που μπορεί να υποπέσουν στη Δευτεροπαθώς προϊούσα μορφή) αναγκάζοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους να περνούν τακτικά τον Γολγοθά των ΚΕΠΑ.

 

 

 

 

 

 

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν ικανοποιεί το πάγιο αίτημα της ΠΟΑμΣΚΠ για ένταξη της ΠΣ-ΣΚΠ στις μη-Αναστρέψιμες παθήσεις, ούτε αντικατοπτρίζει τα όσα συζητήθηκαν στις συναντήσεις με το Υπουργείο Εργασίας και την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή.

Για τον λόγο αυτό η Ομοσπονδία ζητά την άμεση έκδοση διευκρινιστικής οδηγίας και ζητάμε ΑΜΕΣΗ συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button