ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άγνωστος αριθμός νεκρών από τη φονική πυρκαγιά! Δεκάδες εγκαυματίες στα νοσοκομεία

Με το φόβο για το τι θα συναντήσουν συνεχίζουν όλη τη νύχτα τις έρευνες τα σώματα ασφαλείας αλλά βασικά οι πυροσβέστες στα σημεία όπου έχει περάσει η φονική λαίλαπα στην Αττική.

Ο φόβος τους εστιάζεται στο πόσους νεκρούς θα εντοπίσουν καθώς οι πληροφορίες σιγά σιγά γίνονται πιο συγκεκριμένες και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας οι νεκροί είναι πάνω από 24, ανάμεσά τους και ένα βρέφος μόλις 6 μηνών! Άτομα που είτε παρασύρθηκαν από τις φλόγες είτε χάθηκαν στην προσπάθειά τους να διασωθούν στη θάλασσα.

Ωστόσο νέες πληρφορίες μιλούν ακόμη και για διαπλασιασμό των νεκρών αφού πληροφορίες που έρχονται κυρίως από τις τοπικές αρχές της Ραφήνας κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς που βρέθηκαν κοντά σε παραλιακή ταβέρνα.

Οι υγειονομικές αρχές παραμένουν επιφυλακτικές στις ανακοινώσεις τους περί του αριθμού των θανάτων καθώς αναμένουν να επιβεβαιωθούν πρώτα από κάποιον επίσημο υγειονομικό σχηματισμό όπως είναι τα νοσοκομεία. Τους πρώτους πάντως δύο νεκρούς επιβεβαιώσε νωρίς χθες ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε στο HealthReport.gr: “Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Δύο οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές!”

Δυστυχώς όμως αυτή του η επιβεβαιώση ήταν μάλλον μόνο η αρχή της τραγωδίας, καθώς ακολούθησαν και άλλοι νεκροί.

Δεκάδες εγκαυματίες στα νοσοκομεία

Στο μεταξύ όμως τα νοσοκομεία που είναι σε επιφυλακή (Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, ΚΑΤ και Αττικόν) συνεχίζουν να δέχονται δεκάδες εγκαυματίες από τα πύρινα μέτωπα.

UPDATE : Με βάση τις επίσημες πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας έως τις 3 τα ξημερώματα είχαν διακομισθεί 102 πολίτες με εγκαύματα στα νοσοκομεία εκ των οποίων οι 11 χρειάσθηκε να διασωληνωθούν λόγω της βαρύτητας της κατάστασής τους. Μεταξύ των τραυματιών είναι και 16 παιδιά!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button