ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άγρια επίθεση Πολάκη για το «5ευρω» στα νοσοκομεία! Αιχμές περί…ψυχιατρικής αντιμετώπισης

Επίθεση στον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και εναντίον όσων διέδωσαν ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει το «5ευρω» στα νοσοκομεία, εξαπέλυσε ο αν.υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Η είδηση ότι επιστρέφει το «5ευρω» στα νοσοκομεία γράφτηκε σε διάφορα ενημερωτικά site ενώ αναπαρήχθη στο twitter και από τον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Ωστόσο η ανάρτηση λίγο αργότερα απεσύρθη αφού η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη.

Η κυβέρνηση έχει προθεσμία μέχρι τέλος Οκτωβρίου να βρει ισοδύναμα μέτρα για να καλύψει το κενό των 20 εκατ. Ευρώ που χάθηκαν από το «5ευρω» στο ΕΣΥ.

Το κενό αναμένεται να καλυφθεί από εξοικονόμηση πόρων από τον έλεγχο του αίματος αφού θα συμπτυχθούν οι μονάδες που πραγματοποιούν τον ορολογικό έλεγχο.

Αναφέρει ο Παύλος Πολάκης κατά τη συνήθη τακτική του μέσω Facebook: «Πέταξε μια μπαρούφα ο Αδωνις και ένα «ειδησεογραφικό» Σαιτ και πρέπει να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες;
Όσο θα απομακρύνεται η αριστερή παρένθεση, τόσο θα παθαίνουν κατάθλιψη, τόσο οι παραληρηματικές ιδέες θα μεγαλώνουν…»

Και καταλήγει με υπαινιγμό περί …ψυχιατρικής αντιμετώπισης ο Παύλος Πολάκης: «Ευτυχώς ψηφίζουμε σύντομα το νομοσχέδιο για την «οργάνωση και ανάπτυξη της Ψυχικής Υγείας» και θα έχουν αναβαθμισμένη αντιμετώπιση…»

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση

polakis

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επισήμως με ενημερωτικό της σημείωμα διαβεβαίωνε ότι το θέμα έχει κλείσει και ήδη τα ισοδύναμα έχουν εγκριθεί από την τρόικα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η φημολογία περί επαναφοράς του «εισιτηρίου» των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας δεν έχει καμία βάση.

Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς τα ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα και αυτή η συζήτηση έχει κλείσει οριστικά από την πρώτη φάση της αξιολόγησης.
Η ανεύθυνη αναπαραγωγή τέτοιων πληροφοριών απλώς πιστοποιεί την πλήρη αναξιοπιστία όσων τις διακινούν.»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button