ΆρθραΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Άγριος πόλεμος φαρμακοποιών-κυβέρνησης για τα ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ! Επίθεση και κατά Τσίπρα

Ακόμη και με επίθεση κατά του ίδιου του πρωθυπουργού απαντούν οι φαρμακοποιοί στις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να συμφωνεί με τους δανειστές να πωλούνται τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα και στα Σούπερ Μάρκετ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος Κώστας Λουράντος εξαπολύει μύδρους εναντίον της κυβέρνησης για την πιθανότητα να δοθεί τελικά το πράσινο φως να πωλούνται τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα στα Σούπερ Μάρκετ.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα δηλώνει ο κ.Λουράντος θυμίζοντας μάλιστα τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές αλλά και μετά ενώ μιλά και για θέμα αξιοπρέπειας τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού όσο και της κυβέρνησης: «Οσοι δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους και θεωρούν ότι αυτές υπάρχουν μόνο για να δίνονται, είναι βαθιά νυχτωμένοι και σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για την απάτη τους…

Οταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ μιλά για «υφαρπαγή» της υπογραφής του ΟΟΣΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση και μετά από λίγες μέρες έρχεται να την προτείνει για εφαρμογή, υπάρχει θέμα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΊΑΣ όχι μόνο του ίδιου, αλλά και ολόκληρης της σημερινής Κυβέρνησης….» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο Κώστας Λουράντος
Ο Κώστας Λουράντος

Και ο Κώστας Λουράντος συνεχίζει και με πιο σκληρό τρόπο: «Όμως άλλα έλεγε τότε (σ.σ: προεκλογικά στη Θεσσαλονίκη) και άλλα λέει σήμερα….Είναι όπως φαίνεται πολύ δύσκολο να είναι κανείς έντιμος!»

Πάντως ο κλάδος αφήνει πλέον ξεκάθαρες αιχμές ότι θα αντιδράσει με τον πιο σκληρό τρόπο εάν τα φάρμακα που δε χρειάζονται συνταγές αποφασισθεί να πωλούνται και στα σούπερ μάρκετ. «Όποιος καταχράται την εμπιστοσύνη μας, δημιουργώντας προσδοκίες και παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων, θα είναι απέναντί μας με όλη την σημασία της λέξης…»

Οι φαρμακοποιοί έχουν δηλώσει στο παρελθόν πως στην περίπτωση που τα ΜΗΣΥΦΑ απελευθερωθούν θα κατεβάσουν τα ρολά απ αόριστον.
Αίσθηση προκάλεσε πάντως το γεγονός πως ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής εμφανίστηκε να έχει άλλη άποψη από την κεντρική της κυβέρνησης λέγοντας πως τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν ενώ και οι δεσμεύσεις προς τον κλάδο θα τηρηθούν.

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Βέβαια είναι άγνωστο αν μπροστά στο θέμα της επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές θυσιασθούν τελικά τα φαρμακεία.
Πρέπει ωστόσο να συνυπολογίσει κανείς πως και η κυβέρνηση –όπως έλεγαν και υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr – δεν επιθυμεί σε αυτή τη φάση να ανοίξει άγριο μέτωπο με τους φαρμακοποιούς, κάτι που θα έβλαπτε σοβαρά το κοινωνικό της προφίλ.

Ίσως όμως δεν είναι και καθόλου τυχαίο πως ενώ ο κλάδος δεν είχε πληρωθεί για τον Φεβρουάριο από τον ΕΟΠΥΥ ξάφνου επισπεύδονται οι διαδικασίες για να δοθεί το ρευστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επανέρχεται το παλιό ωράριο στα φαρμακεία με νόμο! Τι θα αλλάξει

Αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων στην Θεσσαλονίκη! Τι λένε οι φαρμακοποιοί

ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΕΡΔΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Σκληρή επίθεση Λουράντου κατά πρώην υπουργών Υγείας! Τι είπε για Βορίδη- Άδωνι-Λοβέρδο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button