ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άγριο κατσάδιασμα του τροϊκανού Καρόνε για την Υγεία! Τι είπε σε υπουργείο, ΕΟΠΥΥ, ΕΟΦ

Άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ…κατσάδιασμα από την τρόικα, έζησαν οι άνθρωποι της Υγείας το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο σκληρός των δανειστών αρμόδιος για θέματα Υγείας Τζουζέπε Καρόνε που βρίσκεται στη χώρα μας για διήμερο έλεγχο, είχε ευρεία σύσκεψη με στελέχη του υπουργείου Υγείας αλλά και με τους επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ, προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία των μέτρων που πρέπει να λάβει η χώρα μας στην Υγεία.

Στη σύσκεψη δεν παρέστη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάτι που άλλωστε δε συνηθίζει.
Το ματς για άλλη μια φορά δόθηκε για το θέμα των δαπανών καθότι οι τροϊκανοί απαιτούν εδώ και τώρα κι άλλα κουρέματα αλλά και έλεγχο των κονδυλίων που διατίθενται για φάρμακα, εξετάσεις και υπηρεσίες.

Η συνάντηση ήταν από την αρχή σε περίεργο κλίμα καθώς ο Τζουζέπε Καρόνε καιρό τώρα διαμηνύει στην ηγεσία του υπουργείου υγείας, δια μέσω των οικονομικών επιτελείων, ότι απαιτεί γρηγορότερους ρυθμούς στην εφαρμογή των μέτρων.

Ο Τζουζέπε Καρόνε
Ο Τζουζέπε Καρόνε

Εκεί που εστίασε και αυτή τη φορά ο εκπρόσωπος των δανειστών είναι πως δε διαφαίνονται θετικά σημάδια για τον περιορισμό των δαπανών.
Στα φάρμακα, παρότι οι τιμές μειώθηκαν, η συνταγογράφηση δε φαίνεται να μπορεί να ελεγχθεί. Γι αυτό και ζήτησε να δοθεί έμφαση με ταχείς ρυθμούς στον έλεγχο των συνταγών μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Όσο για την αύξηση της χρήσης των γενοσήμων που εδώ και καιρό ζητούν οι τροϊκανοί, δε φαίνεται να μπορούν να ανταποκριθούν οι αρμόδιοι του υπουργείου υγείας και του ΕΟΦ αφού μέχρι στιγμής δεν έλαβαν κάποιοι συγκεκριμένο μέτρο για την μεγαλύτερη διείσδυση των γενοσήμων φαρμάκων. Κάτι που διαπίστωσε και σε αυτή τη συνάντηση ο εκπρόσωπος του κουαρτέτου.

Στη σύσκεψη άλλωστε παρέστη και εκπρόσωπος της ΗΔΙΚΑ που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέσω της οποίας όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα για κατανάλωση φαρμάκων, αριθμό ασθενών κ.λ.π.

φάρμακα

Τα βέλη του τροϊκανού Τζουζέπε Καρόνε συγκέντρωσε όμως και ο ΕΟΠΥΥ. Εξάλλου πάνω πάνω στην ατζέντα του εκπροσώπου των δανειστών είναι εκτός των άλλων οι διαγνωστικές εξετάσεις. Μπορεί να κουρεύτηκαν κατά 43% πριν λίγες ημέρες αλλά κατά τους δανειστές είναι αμφίβολο εάν το μέτρο θα αποδώσει.

ΕΟΠΥΥ

Γι’ αυτό και οι δανειστές έχουν θέσει τελεσίγραφο. εάν έως το τέλος Φεβρουαρίου, το 43% των μειώσεων των τιμών στις διαγνωστικές εξετάσεις δεν αποδώσει, θα πρέπει να υιοθετηθεί η δική του πρόταση για κούρεμα 68% στις τιμές. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ και το σχέδιο των τροϊκανών για τις διαγνωστικές εξετάσεις. «Έρχεται νέο άγριο κούρεμα στα διαγνωστικά αν δε μειωθούν οι δαπάνες! Το τελεσίγραφο της τρόικας»

Ο Τζουζέπε Καρόνε επανέλαβε την προειδοποίηση του λέγοντας μάλιστα πως ότι είναι να γίνει πρέπει να «γίνει άμεσα».

Ο τροϊκανός θα βρίσκεται στη χώρα μας και Παρασκευή 22 Ιανουαρίου για αντίστοιχες επαφές και ελέγχους στα οικονομικά της Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button