ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άγριο κούρεμα στις δαπάνες του υπ.Υγείας για το 2018! Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός

Ήταν που ήταν στραβό το …κλίμα της υγείας το έφαγε και ο νέος προϋπολογισμός. Και αυτό διότι με βάση το προσχέδιο του προϋπολογισμού οι δαπάνες και στο υπουργείο Υγείας θα είναι τσεκουρωμένες κατά πολύ.

Ειδικότερα με λιγότερα 600 εκατ.ευρώ θα πρέπει να πορευτεί το 2018 το υπουργείο Υγείας καθώς οι δαπάνες από 4,3 δισ. ευρώ το 2017 θα πρέπει να διαμορφωθούν μέχρι τα 3,7 δισ. ευρώ το 2018.

Ήδη πάντως όλα τα κονδύλια είναι περιορισμένα στα νοσοκομεία και στις δημόσιες μονάδες υγείας με αποτέλεσμα να κουρεύονται ακόμη και εξετάσεις και σημαντικές ιατρικές πράξεις προς τους ασθενείς, ώστε να μην ξεφύγουν οι δαπάνες. Διαβάστε ενδεικτικά ΕΔΩ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Άγριο κούρεμα δαπανών στα νοσοκομεία με εντολή δανειστών! Κόβονται ιατρικές πράξεις! Έγγραφο φωτιά»

Και βέβαια όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα όπου οι περισσότεροι στον τομέα της Υγείας παραμένουν απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ ενώ οι προμήθειες στα νοσηλευτικά ιδρύματα γίνονται με το σταγονόμετρο.

Ταυτόχρονα όμως το 2018 φαίνεται ότι αλλάζουν και οι φοροελαφρύνσεις από ιατρικές δαπάνες και αποδείξεις που άγγιζαν το 10% και ίσχυαν φέτος, αφού η κυβέρνηση προτίθεται να τις καταργήσει στο πλαίσιο των νέων φορολογικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάχαλο με τις επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ πρώτη ημέρα του νέου συστήματος! Έκτακτη σύσκεψη στον Οργανισμό

Μειωμένα τα κονδύλια για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για το 2018! Όλες οι πληροφορίες

Ξεκινούν οι συζητήσεις για τις νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλα τα σενάρια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button