ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άγριο «κράξιμο» γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ κατά Αν.Ξανθού! Γιατί τον κατηγορούν

Η φωτιά άναψε με αφορμή τις εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) όπου η παράταξη που πρόσκειται στον κυβερνητικό σχηματισμό δεν κατάφερε να λάβει σημαντικό αριθμό ψήφων, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει με τη βία δύο έδρες. Όλα αυτά την ώρα που η γαλάζια παράταξη του Γιώργου Πατούλη η οποία κατέβηκε συσπειρωμένη στις εκλογές σάρωσε με ποσοστό 55%. Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα: «Η «γαλάζια» παράταξη κόβει το νήμα των εκλογών στον ΙΣΑ! Όλο το παρασκήνιο»

Οι άλλοτε στενοί φίλοι του υπουργού Υγείας επίσης γιατρού, Παναγιώτης Ψυχάρης και Σπύρος Προβατάς με ανακοίνωσή τους κατηγορούν τον Ανδρέα Ξανθό ότι τους υπονόμευσε στις προσπάθειες τους να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αφού τους υποχρεώνει να γίνουν με το έτσι θέλω οικογενειακοί γιατροί, δεν τους στήριξε στις εκλογές ενώ τους απαξίωσε επαγγελματικώς.

Ο Παναγιώτης Ψυχάρης και ο Σπύρος Προβατάς

Μάλιστα οι γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ εξακοντίζουν κατηγορίες και κατά άλλων στελεχών του υπουργείου Υγείας αφού τονίζουν πως δεν είχαν καν καταβάλει τη συνδρομή τους στον ΙΣΑ ώστε να πάνε να ψηφίσουν και να στηρίξουν την παράταξη. Διαβάστε ΕΔΩ ποιον εννοούν εκτός των άλλων: «Παρασκήνια: Ποιος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ πρώην συνδικαλιστής γιατρός άκουσε τα εξ αμάξης στις εκλογές του ΙΣΑ;»

Οι δύο γιατροί πάντως Παναγιώτης Ψυχάρης και Σπύρος Προβατάς δεν μασούν τα λόγια τους ενώ σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους ότι ο υπουργός Υγείας στις τέλος του χρόνου θα προχωρήσει και στην απόλυση 800 γιατρών από τις παλαιές δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Διαβάστε παρακάτω όλη την ανακοίνωση των επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών:

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας τίμησαν με τη ψήφο τους στις εκλογές του ΙΣΑ και του ΠΙΣ 21&22 Οκτωβρίου. Η επανεκλογή μας στην Διοίκηση του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας, καθώς και η επανεκλογή μας ως εκπρόσωποι στον ΠΙΣ, με το Αγωνιστκό Μέτωπο Γιατρών-ΑΜΓ, μας τιμά και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αξιοπρέπεια ασθενούς και γιατρού.

Η μαζική συμμετοχή των γιατρών της ΠΦΥ στις εκλογές, δικαίωσε τους αγώνες μας, παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκαν οι γιατροί της ΠΦΥ, ειδικά τους τελευταίους μήνες, από το υπουργείο υγείας. Εμείς, ως εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών μας οργάνων το τελευταίο διάστημα και εν μέσω της προεκλογικής μας εκστρατείας, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις αυθαιρεσίες του υπουργού κ.Ξανθού, του γραμματέα του υπουργείου κ.Βαρδαρού με την πάντα «πρόθυμη» υποδ/τρια της 1ης ΥΠΕ κ.Κισκήρα, απέναντι στους γιατρούς της 1ηςΥΠΕ.

Η αυθαίρετη και χωρίς λόγο διεύρυνση του ωραρίου στα ΚΥ, ο εξαναγκασμός των μελών μας να μετατραπούν σε οικογενειακούς γιατρούς, η επικείμενη απόλυση 800 γιατρών τέλος του 2018 με τον νόμο Ξανθού, στάθηκαν εμπόδιο στην παράταξη , αλλά και σε εμάς προσωπικά. Επίσης καταγγέλουμε την άρνηση ανώτερων κυβερνητικών στελεχών γιατρών του υπουργείου υγείας και μελών του Αγωνιστικού Μετώπου να ανανεώσουν την εγγραφή τους στον ΙΣΑ, με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστούν καν στις εκλογές. Αυτό έδειξε περίτρανα και την απαξίωση τους απέναντι στην παράταξη.

Τη σημαντική πτώση του ποσοστού του ΑΜΓ , την χρεώνεται το υπουργείο υγείας. Ο τριπλασιασμός της δύναμης του από το 2011 στο 2014, δημιούργησε προοπτική ανόδου εκείνη την εποχή. Οι μεγάλες απώλειες το 2018, πρέπει να προβληματίσουν αυτούς που χαράσουν πολιτικές υγείας και ειδικά πολιτικές στο πρωτοβάθμιο σύστημα και στον ιδιωτικό τομέα. Η άρνηση των νοσοκομειακών γιατρών να συμμετέχουν στις εκλογές πρέπει να προβληματίσει εκτός από το υπουργείο και την ηγεσία της παράταξης μας στην ΕΙΝΑΠ.

Η επίθεση που δέχτηκαν τα τελευταία χρόνια οι αυτοαπασχολούμενοι και οι γιατροί της ΠΦΥ, η γιγάντωση του μεγάλου ιδιωτικού τομέα, η μαζική μετανάστευση νέων κυρίως γιατρών, είναι ζητήματα που θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του προβληματισμού μας και των δράσεων μας, ως μέλη του ΙΣΑ. Οι επικείμενες απολύσεις 800 γιατρών με δικαστικές αποφάσεις στο τέλος του 2018, η εξυγίανση του ΤΣΑΥ, η συνεχόμενη εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους, οι συνεχώς αυξανόμενες ιδιωτικώς δαπάνες για την υγεία, σε βάρος των πολιτών, θα είναι στην ατζέντα μας.

Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε δυναμικά, σεβόμενοι την ψήφο των γιατρών, για την αξιοπρέπεια μας και τη αξιοπρέπεια των ασθενών.
Παναγιώτης Ψυχάρης
Σπύρος Προβατάς”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η «γαλάζια» παράταξη κόβει το νήμα των εκλογών στον ΙΣΑ! Όλο το παρασκήνιο

Ποιες περιοχές της Ελλάδος είναι χωρίς οικογενειακό γιατρό! Όλες οι ελλείψεις

Μέσω ειδικού λογαριασμού του υπ.Υγείας η χρηματοδότηση των ιατρικών συνεδρίων! Τι δήλωσε ο υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button