ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άγριο “κύμα” ξυλοδαρμών κατά γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Ανυπεράσπιστοι φαίνεται πως είναι γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία, μπροστά στις δυσαρέσκειες και το θυμό των ασθενών και των συγγενών τους. Ήδη τα επεισόδια στα νοσοκομεία όλης της χώρας αυξάνονται μέρα με την ημέρα, ενώ άλλη μία επίθεση εναντίον γιατρού και νοσηλεύτριας καταγράφηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου της Χαλκιδικής.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη Διοίκηση ότι δεν έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας τους καθώς δεν έχει προσληφθεί προσωπικό φρούρησης.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια περιστατικά έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Όπως όλα δείχνουν, η κακή εξυπηρέτηση, το λιγοστό προσωπικό στο ΕΣΥ προκαλούν τον εκνευρισμό και τον θυμό των ασθενών και των συγγενών τους, με αποτέλεσμα να καταγράφονται θύματα γιατροί και νοσηλευτές.

Μάλιστα το καλοκαίρι τα επεισόδια ήταν απανωτά. Διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε: “Βιαιοπραγίες κατά γιατρών και νοσηλευτών σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας! Τρία επεισόδια στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας”

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τόσο των γιατρών όσο και των νοσηλευτών εδώ και καιρό έχουν καταγγείλει ότι σε πολλά νοσοκομεία δεν υπάρχει φρούρηση ή όπου υπάρχει είναι ελλιπής, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το προσωπικό.

Άγνωστο παραμένει εάν μαζί με τις ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού που απομακρύνθηκαν από τα νοσοκομεία με ειδικό σχέδιο του υπουργείου Υγείας και αντικαταστάθηκαν από μεμονωμένες προσλήψεις εργαζομένων, θα υπάρξει ανάλογο σχέδιο και για τις εταιρείες φρούρησης ή αυτές θα ενισχυθούν με νέες ιδιωτικές εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως θα λάβετε την εξειδίκευση της επείγουσας ιατρικής! Νέες διευκρινήσεις από το υπ.Υγείας

Πότε θα εισπράξουν τα αναδρομικά οι γιατροί του ΕΣΥ! Όλο το χρονοδιάγραμμα

Έρχεται αυστηρότερος έλεγχος στη συνταγογράφηση φαρμάκων! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button