ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Άγριο κύμα ξυλοδαρμών κατά γιατρών! Νέο επεισόδιο στην Φλώρινα

Την ώρα που δεν πρόλαβε να αποσαφηνιστεί το περιστατικό ξυλοδαρμού ειδικευόμενης γιατρού από συγγενής ασθενούς στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ακόμα ένα κρούσμα βίας εις βάρος γιατρών και νοσηλευτών αναστατώνει τον ιατρικό κόσμο.

Συγκεκριμένα, θύματα άγριου ξυλοδαρμού από συνοδούς ασθενών,έπεσαν γιατροί αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φλώρινας κατά την χθεσινή εφημερία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο HealthReport.gr η διοικήτρια του νοσοκομείου , Παρασκευή Κεσετζή , η οποία ήταν παρούσα στο συμβάν, μία ομάδα περίπου 6 ατόμων κατευθύνθηκε απειλητικά εναντίον των ειδικευμένων γιατρών που εφημέρευαν στα ΤΕΠ αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως είπε στο HealthReport.gr η κα Κεσετζή δεν έχει έχει ακόμη διευκρινιστεί ο λόγος της επίθεσης και δεν οφείλεται- όπως είπε-  σε καθυστέρηση εξυπηρέτησης γιατί οι ασθενείς εξυπηρετήθηκαν άμεσα.

Όπως δήλωσαν στο HealthReport.gr, αυτόπτες μάρτυρες, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 και μισή το βράδυ  όταν ένα 6χρονο παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου με έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Ο παιδίατρος που το  εξέτασε παρέπεμψετον 6χρονο  στον χειρουργό του νοσοκομείου, ο οποίος με τη σειρά του και  μετά τον υπέρηχο έκρινε ότι το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη καθώς το νοσοκομείο της Φλώρινας δεν διαθέτει παιδοχειρουργό.

Μόλις οι γονείς αλλά και οι συγγενείς  άκουσαν ότι το παιδί πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση , εξαγριώθηκαν. Άρχισαν να βρίζουν και να χειροδικούν εναντίον των 2 γιατρών της χειρουργικής κλινικής, της νοσηλεύτριας των εξωτερικών ιατρείων αλλά και  του τραυματιοφορέα. Απο τη συμπλοκή ένας εκ των χειρουργών χρειάστηκε να φορέσει νάρθηκα στο χέρι, ενώ οι υπόλοιποι φέρουν εκδορές .

Εως ότου να επέμβει η αστυνομία, το κλίμα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ήταν ”πολεμικό” , με βρισιές ,σπρωξίματα και μπουνιές  από μαινόμενους συγγενείς προς το προσωπικό.

Στο μεταξύ το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου καταγγέλλει την επίθεση και σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 19 Μαρτίου από τις 10 το πρωί δίωρη στάση εργασίας.
Να σημειωθεί πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γιατροί πέφτουν θύματα εκνευρισμένων συνοδών αλλά και ασθενών .Πολλά περιστατικά διαπληκτισμού, έντασης αλλά και ξυλοδαρμού έχουν σημειωθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας με πρώτο και καλύτερο το νοσοκομείο ”Αττικόν”, που σύμφωνα με τους γιατρούς η λεκτική βία εις βάρους τους είναι καθημερινό φαινόμενο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button