Πολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άγριο χαράτσι στα “στελέχη” των φαρμακευτικών! Πως θα φορολογηθούν και οι…γαλοπούλες!

Μόνο τα …κάλαντα των Χριστουγέννων δε θα φορολογήσει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους των φαρμακευτικών εταιρειών αλλά και όλων των επιχειρήσεων, καθώς με νόμο που ισχύει αναδρομικά από 1.1.2014 μπαίνει χαράτσι σε κάθε παροχή σε είδος που δέχονται από τις εταιρείες.

Πρώτα πρώτα στη λίστα είναι τα εταιρικά αυτοκίνητα σε όσους εργαζόμενους τα παρέχει μια εταιρεία, με εξαίρεση τους ιατρικούς επισκέπτες. Και το χαράτσι δεν είναι ουδόλως ευκαταφρόνητο καθώς εκεί που είχαν ένα όχημα για να διευκολύνονται, καλούνται τώρα να πληρώσουν από 2000 έως και 3000 ευρώ το χρόνο ως φορολογία. Η φορολόγηση αφορά τόσο το αυτοκίνητο όσο και τη βενζίνη.

Και το χειρότερο είναι πως και να θέλει μία επιχείρηση να καλύψει το ποσό της φορολόγησης για λογαριασμό του στελέχους της, αυτό δεν είναι εφικτό καθώς ο νόμος σε τέτοια περίπτωση προβλέπει πρόστιμο τόσο για την εταιρεία όσο και για τον εργαζόμενο.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Από δω και πέρα θα φορολογούνται όλες οι παροχές σε είδος άνω των 27 ευρώ το χρόνο. Γεγονός που σημαίνει πως οι εργαζόμενοι των φαρμακευτικών εταιρειών θα κληθούν να καταβάλουν φόρο ακόμη κι αν δεχθούν ένα… χριστουγεννιάτικο καλάθι από τον εργοδότη τους, κάτι που συνηθίζεται στις μεγάλες εταιρείες.

Αξιοσημείωτο είναι πως η υπόθεση-χαράτσι έγινε γνωστή στους εργαζόμενους μόλις τον Οκτώβριο μετά από διευκρινήσεις που δόθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών. Και σε αναμονή αυτών των διευκρινήσεων πολλές εταιρείες δεν ενημέρωσαν έγκαιρα το προσωπικό τους, με συνέπεια οι εργαζόμενοι να βρεθούν μπροστά σε ένα νέο χτύπημα στην τσέπη τους λίγο πριν τις γιορτές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button