ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άγριο χτύπημα των μνημονίων στις τσέπες των φαρμακοποιών! Πόσα έχασαν

Δραματικές είναι οι μειώσεις του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, οι οποίοι τα χρόνια των μνημονίων είδαν τα εισοδήματά τους να κατρακυλούν.

Από τη μια ο ΕΟΠΥΥ που δεν πληρώνει πάντα στην ώρα του, από την άλλη οι αλλεπάλληλες  μειώσεις των τιμών των φαρμάκων αλλά και η απώλεια της αγοραστικής μείωσης των ασθενών- πελατών επέφεραν στον κλάδο των φαρμακοποιών άγριο χτύπημα στις τσέπες τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης μιλώντας στο «2ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον Κλάδο της Υγείας» ο τζίρος έχει μειωθεί στο 50%.

 

 

 

 

 

 

Θεσμοθέτηση υπηρεσιών

Ο κ. Θεοδοσιάδης συμμετέχοντας στο πάνελ με θέμα « Εμπόριο και διακίνηση Φαρμάκου» διευκρίνισε ότι οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει το φαρμακείο χωρίς να υπεισέρχεται στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών είναι στον τομέα της πρόληψης, της θεραπευτικής συμμόρφωσης, στους εμβολιασμούς ,στους τομείς των εκστρατειών διακοπής καπνίσματος, καταπολέμησης της παχυσαρκίας , καθώς και συμβολή για την αποτελεσματική διαχείριση των χρόνιων παθήσεων (π.χ διαβήτη , υπέρταση), βελτίωση υγιεινού τρόπου ζωής (άσκηση, διατροφή κλπ) και ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας να μπουν σε διαδικασία θεσμοθέτησης .

«Στοχεύουμε – είπε χαρακτηριστικά- στην ποιοτική , κοινωνική και επιμορφωτική αναβάθμιση του Φαρμακοποιού».

 

 

 

 

 

 

Απαντώντας δε σε παρέμβαση του γενικού γραμματέα του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων κ. Θ. Σκυλακάκη για την πιστοποίηση των φαρμακείων , τόνισε στο ακροατήριο ότι τα φαρμακεία αδειοδοτούνται, ελέγχονται ενδελεχώς από αναγνωρισμένους δημόσιους φορείς. Ο δε Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συμφωνήσει στην αναβάθμιση αυτών των φορέων με στόχο τον ακόμη πληρέστερο έλεγχο για την ασφαλέστερη άσκηση του φαρμακευτικού έργου.

Τέλος αναφερόμενος στις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των φαρμακείων , ο πρόεδρος του ΠΦΣ τόνισε ότι η βασική προϋπόθεση για ολόκληρη την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα είναι η ύπαρξη ενός σταθερού θεσμικού και φορολογικού πλαισίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΗΣΥΦΑ: Δείτε πόσο πωλούνται σε Ελλάδα και Ευρώπη τα φάρμακα χωρίς συνταγή!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button