ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Άγριο ψαλίδι στις εφημερίες των Κέντρων Υγείας! Αντιδράσεις από τους γιατρούς

Εν μέσω τουριστικής περιόδου και σε μία προσπάθεια να εξοικονομήσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, η 2η ΥΠΕ προχωρά σε ψαλίδισμα των προγραμμάτων εφημεριών των Κέντρων Υγείας, των νησιών του Αιγαίου και της ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, με εντολή προς τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας διατάσσεται η άμεση και δραματική περικοπή των προγραμμάτων εφημεριών, ώστε σε κάθε Κέντρο Υγείας να εφημερεύει ένας και μοναδικός γιατρός και ένα άλλος να είναι σε ετοιμότητα.

Στους πιο τουριστικούς προορισμούς (Μύκονος, Σαντορίνη, Μήλος, Πάρος) προβλέπεται να υπάρχει και δεύτερος γιατρός σε ενεργό εφημερία.

Για αιφνιδιαστική και απαράδεκτη απόφαση κάνει λόγο η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών Α.Ρ.Σ.Ι, η οποία ζητά μεταξύ άλλων:

Να ανακληθεί η απαράδεκτη εντολή της 2ης ΥΠΕ για περικοπή εφημεριών στα Κέντρα Υγείας και να καλυφθούν τα κενά στα νησιά με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Όπως σημειώνουν, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά και Πολυδύναμα ιατρεία λειτουργούν με τεράστια κενά σε νοσηλευτές, οδηγούς ασθενοφόρων, προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης, παρασκευαστές, ειδικευμένους και αγροτικούς γιατρούς.

Μάλιστα, αρκετά Κέντρα Υγείας έχουν ήδη αναστείλει την λειτουργία των μικροβιολογικών και ακτινολογικών τους εργαστηρίων, ενώ σε όλα λείπουν υγειονομικό υλικό, αντιδραστήρια εργαστηρίων, γραφική ύλη, είδη υγιεινής.

Με την παρούσα απόφαση του Διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. τα Κέντρα Υγείας, στην ουσία υποβαθμίζονται σε αγροτικά ιατρεία 24ωρης ετοιμότητας, με εξουθενωμένους και κακοπληρωμένους γιατρούς και κακής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες, καταλήγει η ανακοίνωση της Α.Ρ.Σ.Ι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button